Foment es retira del Pacte per Barcelona carregant contra Colau

La patronal que presideix Sánchez Llibre afirma que les polítiques de l'alcaldessa «perjudiquen bona part dels sectors de la ciutat»

zentauroepp54039007 bcn foment200708173027

zentauroepp54039007 bcn foment200708173027

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La patronal Foment del Treball ha anunciat aquest dimarts que abandona el Pacte per Barcelona. I ho ha fet carregant amb duresa contra l’alcaldessa, Ada Colau, que ha acusat de «negar el diàleg». La patronal que dirigeix Josep Sánchez Llibre afirma que les polítiques del govern de Colau «perjudiquen bona part dels sectors de la ciutat». L’acte de presentació del Pacte per Barcelona tindrà lloc aquesta tarda al Saló de Cent de l’ajuntament, amb presència de l’alcaldessa, Ada Colau; el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i els líders dels grups municipals d’ERC, Ernest Maragall; de Junts per Catalunya, Elsa Artadi; de Ciutadans, Mari Luz Guilarte; del PP, Josep Bou; i de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls.

Foment ha lamentat que «malgrat les reiterades peticions per dialogar» i arribar a acords amb l’Ajuntament de Barcelona, «encara no s’ha rebut cap resposta». Sobre la taula, el malestar de la patronal pel pla de mobilitat de Barcelona, molt criticat per aquest col·lectiu perquè consideren que perjudica el comerç de la ciutat, així com els sectors del turisme, transport, restauració i logística, i posa en perill milers de llocs de treball.

Notícies relacionades

«La primera obligació de l’alcaldessa és governar escoltant els sectors que generen activitat i ocupació a la nostra ciutat, i això no ho està fent Ada Colau», ha assenyalat Foment. La patronal no vol donar suport a un document, el del Pacte de Barcelona, «que es converteix en paraules que no tenen res que veure amb una realitat que nega el diàleg amb la ciutat».

No és la primera vegada en les últimes setmanes que Foment critica Colau. El 8 de juliol, en un acte amb diversos sectors econòmics de la ciutat, Sánchez Llibre va acusar l’alcaldessa de «maltractar» Barcelona i d’«estar ofegant la seva vitalitat amb les seves obsessions sectàries i ideològiques». En aquest acte, Sánchez Llibre va advertir que el pla de mobilitat posava en perill 50.000 llocs de treball.