On Catalunya

REBROT DE CORONAVIRUS

Colau estudia reduir l'aforament de les platges de Barcelona

zentauroepp54126124 foto playera200716124452

zentauroepp54126124 foto playera200716124452 / LAURA GUERRERO

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Una de les incògnites que hi ha a Barcelona en aquests moments és què passarà amb les platges. Ara per ara, no hi ha cap decisió presa, tot i que el consistori es mostra més favorable a restringir-ne l’aforament que a tancar-les. En tot cas, com ha avisat l’alcaldessa Ada Colau, aquesta tarda en una roda de premsa, serà una decisió que es prendrà en conjunt amb altres municipis de platja de la província.

Hores després, ha tingut lloc una reunió entre els alcaldes de les 12 ciutats afectades per les restriccions del Govern i, segons Colau, s’ha posat de manifest que hi ha «molts dubtes» i «bastant desconcert» sobre l’aplicació pràctica de les mesures anunciades per l’executiu de Quim Torra. Així, s’ha decidit demanar «formalment» una reunió amb el president, que se celebrarà demà al matí.

Barcelona, segons ha anunciat aquesta tarda el consistori, mantindrà els festivals de música i arts escèniques Grec, Cruïlla i Nits del Primavera perquè «tenen totes les garanties de seguretat, controls d’accés, registre dels noms dels assistents i les persones estan assegudes en una cadira i mantenint la distància de seguretat».

També seguiran oberts els centres esportius municipals, on es podrà fer esport individualment. Ni en aquests festivals ni als gimnasos hi ha hagut cap dels 33 brots que ara mateix castiguen Barcelona. Aquesta setmana que encara no s’ha acabat ja s’han registrat 414 nous contagis.

«Barcelona no està confinada, però sí que es prenen mesures de restricció», ha recordat Colau. «La recomanació [de quedar-se a casa] em sembla clau. La majoria dels contagis es produeixen en la vida social de proximitat. La ciutadania ha d’evitar barrejar diversos nuclis de convivència. Fes el que hagis de fer, però en el teu entorn més íntim», ha assegurat.

Impacte

Notícies relacionades

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que la vida econòmica de Barcelona ha quedat tocada pel «dur impacte» de la crisi. «L’atur ha augmentat de 20.000 persones en els últims mesos i ara mateix hi ha 200.000 persones amb un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto)», ha dit. Collboni ha demanat «aclariments» a la Generalitat sobre què es pot fer i què no.

Barcelona és, segons va recordar el consistori, la «zona més densa» d’Europa. «Per això fa falta un bon sistema de rastrejadors», ha tornat a assenyalar Colau, que ha culpat el Govern de la situació que ara viu la capital. «El Govern va arribar tard a Lleida i a l’àrea metropolitana de Barcelona».