MALGRAT LES RESTRICCIONS DEL GOVERN

Barcelona manté els festivals Grec, Cruïlla i Nits del Primavera

zentauroepp54031961 barcelona  07 07 2020 festival grec  concierto de manel en e200708162030

zentauroepp54031961 barcelona 07 07 2020 festival grec concierto de manel en e200708162030 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Barcelona mantindrà els festivals de música i arts escèniques Grec, Cruïlla i Nits del Primavera, malgrat les mesures restrictives anunciades aquest divendres pel Govern a causa de l’augment de contagis a la ciutat i la seva àrea metropolitana. «Tenen totes les garanties de seguretat, controls d’accés i registre dels noms dels assistents, i les persones estan assegudes en una cadira i mantenint la distància de seguretat», ha justificat aquesta tarda l’alcaldessa, Ada Colau. Aquests tres festivals es realitzen a l’aire lliure.

No passarà el mateix amb la Diada de Sant Jordi, prevista per al pròxim 23 de juliol. El Govern ha cancel·lat aquest divendres la celebració al passeig de Gràcia de Barcelona per evitar aglomeracions, però el Dia del Llibre i la Rosa se celebrarà a cada llibreria.

El Govern ha demanat aquest matí a la ciutadania de Barcelona i la seva àrea metropolitana que es quedi a casa i surti com menys millor. És una recomanació, no una prohibició. Sí que ha prohibit reunions de més de 10 persones, ha reduït l’aforament de l’hostaleria al 50% i ha tancat establiments de lleure nocturn, amb l’objectiu de reduir la vida social a causa que la major part dels contagis s’estan produint en reunions familiars o entre amics.

«Barcelona no està confinada, però sí que es prenen mesures de restricció», ha afirmat Colau. «La recomanació [de quedar-se a casa] em sembla clau. La majoria dels contagis es produeixen en la vida social de proximitat. La ciutadania ha d’evitar barrejar diversos nuclis de convivència. Fes el que hagis de fer, però en el teu entorn més íntim», ha afegit.

L’alcaldessa de Barcelona també mantindrà oberts els centres esportius municipals per realitzar activitats individuals. «Cap dels brots detectats s’han produït als festivals de música o als gimnasos municipals», ha assegurat.

Quant a les platges, l’ajuntament preveu reduir-ne l’aforament, però Colau no ha volgut avançar res a l’espera de reunir-se amb els alcaldes dels altres municipis de la província que tenen platges per homogeneïtzar mesures. 

Impacte econòmic

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que la vida econòmica de Barcelona ha quedat fortament tocada pel «dur impacte» de la crisi. «L’atur ha augmentat en 20.000 persones en els últims mesos i ara mateix hi ha 200.000 persones amb un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto)», ha dit. Collboni ha demanat «aclariments» a la Generalitat perquè quedi clar què es pot fer i què no.

Notícies relacionades

Barcelona és, segons el consistori, la «zona més densa» d’Europa. «Per això fa falta un bon sistema de rastrejadors», ha assenyalat de nou Colau, que ha culpat el Govern de la situació que viu ara la capital. «El Govern va arribar tard a Lleida i a l’àrea metropolitana de Barcelona».

La ciutat té en aquests moments 33 brots de coronavirus repartits per la ciutat. Aquesta setmana, quan encara queden dos dies perquè s’acabi, ha experimentat un augment de 414 nous casos positius. La setmana anterior, quan es van triplicar els casos, es van registrar 497 nous contagis.