JOIA DEL CARRER DE BAILÈN

El Taller Masriera es convertirà en equipament veïnal per a l'Eixample

L'ajuntament fa una permuta a la Fundació Pere Relat amb un edifici al carrer de la Llacuna

200702 av compradeltallermasriera premsa vid 02 193716 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el regidor del districte de l’Eixample, Jordi Martí, han anunciat aquest dijous la compra per part de l’ajuntament del Taller Masriera a la Fundació Privada Pere Relat a través d’una permuta amb una finca municipal del carrer de la Llacuna.

En una roda de premsa davant l’edifici, situat al número 70 del carrer de Bailèn, Colau ha afirmat que la finca es convertirà en un nou equipament «de proximitat» per al barri de la Dreta del Eixample, tot i que Martí ha advertit que necessita una rehabilitació integral.

El Taller Masriera està inclòs al Catàleg de Protecció del Patrimoni de la ciutat com a bé cultural d’interès local, i consta de planta baixa, dues plantes de pis i un soterrani, amb una superfície de sòl de 1.356 metres quadrats i una superfície construïda de 1.861 metres quadrats.

Colau ha destacat que la compra de l’edifici respon a «una llarga demanda veïnal», i ha agraït la predisposició de la Fundació Pere Relat durant la negociació de la permuta, i que ara podrà fer créixer el seu projecte social i ampliar el seu equipament per a persones grans.

Sense diners per a la reforma

L’edifici, que està tancat des del 2009, es troba en bon estat de conservació, tot i que els Bombers de Barcelona realitzaran un estudi de l’estructura per comprovar que es troba en bon estat: «Ara mateix no hi ha diners per a la reforma», ha admès Martí.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el regidor preveu que els veïns puguin «testejar l’espai» i fer-hi alguna activitat per decidir quins usos li volen donar els veïns i associacions de l’entorn, i ha evitat avançar un calendari de reformes.

El president de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample, Jaume Artigues, ha assegurat que els veïns fa més de cinc anys que reclamen la compra de l’edifici per destinar-lo a equipaments: «Ha estat infrautilitzat durant massa temps», ha lamentat.