NOVA MOBILITAT

Els carrers prohibits per als cotxes en cap de setmana es podrien mantenir

L'ajuntament vol mantenir per als vianants dissabtes i diumenges la carretera de Sants-Creu Coberta, la Via Laietana i el passeig de Sant Joan

ayunamientoapie

ayunamientoapie

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona estudia mantenir la prohibició de circular per alguns carrers de la ciutat els caps de setmana i dies festius als vehicles de motor que ha aplicat durant la desescalada del confinament per la Covid-19.

Ahir va ser l’últim dia en què es van aplicar aquestes restriccions al cotxe, pensades perquè els veïns poguessin passejar amb seguretat durant el desconfinament per mitja dotzena d’eixos viaris de la ciutat, una mesura criticada per uns i aplaudida per d’altres.

La tinenta d’alcalde Janet Sanz ha assenyalat tres vies en concret, la carretera de Sants-Creu Coberta, Via Laietana i passeig de Sant Joan, perquè «moltíssima gent les ha fet servir» i «el comerç de proximitat les han utilitzat absolutament cada cap de setmana i ens estan exigint i demanant que continuï».

Notícies relacionades

De moment, algunes d’aquestes vies continuaran estant tallades un cap de setmana al mes perquè formen part del projecte Obrim Carrers, que va començar al febrer i, de cara al setembre, el consistori estudia amb les entitats dels barris quins carrers es podran tancar al trànsit amb més freqüència i quins només alguna vegada al mes.

El que manté l’Ajuntament de Barcelona són els talls als laterals de l’avinguda Diagonal i la Gran Via i l’ampliació de les voreres de la Via Laietana, i la pacificació dels carrers de Consell de Cent, Girona i Rocafort.