AVANÇ EN LA DESESCALADA

Fase 2 a Barcelona: Així es reforçarà el transport públic el dilluns 8

El metro operarà el 100%, igual com les principals línies de Rodalies Renfe

Els autobusos funcionaran per sobre del 80%, el mateix que el Tram

Fase 2 a Barcelona: Així es reforçarà el transport públic el dilluns 8

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El transport públic de Barcelona augmentarà l’oferta a partir del  dilluns 8 de juny, coincidint amb l’avanç de la ciutat i les seves regions metropolitanes a la fase 2 de desconfinamenti s’acostarà a la recuperació total del servei habitual, ha informat l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) aquest divendres en un comunicat.

Les dues últimes setmanes s’ha produït un «augment significatiu» de la demanda, que ha recuperat més del 25% del que era habitual abans de la pandèmia, per la qual cosa els operadors d’ATM han decidit ampliar l’oferta lleugerament.

El metro oferirà el 100% del servei, i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) el 100% en les hores punta en la línia Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia i el 80% la resta del dia. L’operador mantindrà la supressió de la línia L12 Sarrià-Reina Elisenda, i l’inici de la línia L-7 a Gràcia i el final a Avinguda Tibidabo.

La R-1, R-2 i R-4, a ple rendiment

Rodalies de Catalunya-Renfe oferirà el 100% en les principals línies (R-1, R-2 i R-4), mentre que la R-3 recuperarà el seu servei habitual, excepte un dels set serveis per sentit que enllaça Barcelona amb Puigcerdà. Es manté la supressió de la línia R-7, l’oferta de trens regionals i la línia R-8 al 50%.

80% en el Trambesòs, 90% en el Trambaix

El Tram oferirà el 80% de mitjana en el Trambesòs i el 90% en el Trambaix, amb el 100% en hora punta del matí, i manté la supressió de la línia T6.

Els autobusos, per sobre del 80%

Els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tindran una oferta del 80% de mitjana, amb el servei del 85% en hora punta en línies d’altes prestacions, i els busos de l’Àrea Metropolitana de Barcelona mantindran una oferta mitjana del 85% (88% en hora punta), i del 55% a la xarxa de bus nocturn.

Notícies relacionades

Els autobusos interurbans de la Generalitat oferiran el 80% de mitjana amb reforç en algunes línies i el 50% a la nit, i la xarxa d’autobús urbà AMTU d’entre el 80 i el 100%, segons el municipi.

El servei aquest cap de setmana serà similar al de l’anterior: tots els operadors ferroviaris oferiran el 80% del servei, també Tram (que l’incrementa), el bus entre el 55% i el 100%, i el nocturn continuarà funcionant al 50%.