En els pròxims tres anys

Barcelona augmentarà fins a 383 hectàrees els espais de biodiversitat de la ciutat

La ciutat guanyarà 17 espais naturalitzats en espais verds ja existents

zentauroepp47606415 barcelona 02 04 2019  sociedad   las alergias por el polen d190402211314

zentauroepp47606415 barcelona 02 04 2019 sociedad las alergias por el polen d190402211314

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona canviarà la gestió del verd de la ciutat amb l’objectiu de guanyar espais de biodiversitat i arribar a les 383 hectàrees en els pròxims tres anys, 130 més de les existents actualment, i afavorir l’entrada espontània de flora i fauna sense perdre la qualitat estètica. Ho ha explicat aquest divendres en una roda de premsa telemàtica el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, en la qual ha destacat que el verd ha tingut més presència en els últims mesos coincidint amb el confinament pel coronavirus: «Tan bon punt hem fet un pas enrere, la natura ha fet un pas cap endavant».

Segons Badia, la situació causada per la pandèmia ha posat en evidència la necessitat de la ciutadania de tenir contacte amb els espais verds per afavorir el benestar físic i mental, per la qual cosa el consistori continua apostant per la gestió ecològica i la naturalització dels espais verds per augmentar la naturalesa de la ciutat i guanyar més salut i qualitat de vida».

Per aconseguir el procés de naturalització, l’ajuntament té previstes mesures com ara abaixar la freqüència de la sega per afavorir el creixement de les herbàcies i augmentar els escocells amb vegetació.

«Fins ara caracteritzàvem el verd en funció de l’atenció, el manteniment i la capacitat de gestió. Ara proposem fer una evolució d’aquest model per entendre el verd respecte als serveis i els usos que ens proporciona», ha assenyalat Badia.

Refugis de biodiversitat

Per això han decidit canviar les categories dels espais verds basant-se en criteris de protecció, foment del verd i conservació, de manera que els espais segons la gestió ecològica se centraran en els espais patrimonials, els espais de biodiversitat i els espais verds urbans.

Notícies relacionades

El regidor ha detallat que Barcelona guanyarà 17 espais naturalitzats en espais verds existents, que representen 783.300 metres quadrats, i 49.000 metres quadrats més en espais verds viaris.

A més, es crearan refugis de biodiversitat al Parc de la Ciutadella, a Diagonal Mar, a la plaça de la Sagrada Família i a la plaça Gaudí, que se sumen als cinc ja existents a la ciutat, al Parc de Joan Miró, als Jardins de Valent Petit, a la Fàbrica de Ca l’Alier, a la plaça de les Glòries i als Jardins dels Doctor Pla i Armengol.