Carta de l'alcaldessa al president

Colau demana a Sánchez un pacte d'Estat per la vivenda

L'alcaldessa veu «incomprensible» que no s'hagi autoritzat els ajuntaments a utilitzar el superàvit

zentauroepp50504938 sanchez colau191021103037

zentauroepp50504938 sanchez colau191021103037

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de BarcelonaAda Colau, ha demanat per carta a Pedro Sánchez que impulsi un pacte d’Estat pel dret a la vivenda. «Et plantejo una estratègia per garantir un dret a la vivenda, de llarg abast i de caràcter estructural», assegura, i li recorda que la vivenda digna és «una assignatura pendent» de l’estat espanyol que «s’agreujarà» si no s’impulsen mesures.

D’entrada, i per guanyar temps per a la construcció del pacte, demana allargar sis mesos la prohibició de desnonaments o l’obligació de pròrroga als contractes de lloguer. De cara el pacte, proposa mesures com prioritzar la construcció de vivenda de protecció oficial o un impost que gravi les operacions especulatives.

A més, demana també en la carta a Sánchez que permeti als ajuntaments utilitzar «tot el superàvit acumulat» per «pal·liar» els efectes de la crisi iniciada per la pandèmia del coronavirus.

El superàvit municipal

Notícies relacionades

Colau afirma que és «incomprensible» que encara no s’hagi autoritzat als consistoris fer ús dels estalvis municipals i creu que en el context actual s’ha de modificar la llei d’estabilitat pressupostària perquè «no té cap sentit». Segons defensa, els ajuntaments necessiten els seus estalvis ara per «reforçar» els serveis socials que «amenacen de col·lapsar-se» i alhora acompanyar l’economia local en la seva «reactivació».

En el cas de l’Ajuntament de Barcelona, recorda, la caiguda d’ingressos és ja de 250 milions. «Volem ser un motor de recuperació però necessitem autorització per accedir als nostres recursos», insisteix en la missiva.