COMPENSACIÓ PER LES RESTRICCIONS

Barcelona no cobrarà la taxa de les terrasses pels dies d'estat d'alarma

El segon semestre tindrà una rebaixa del 75%

Els nous espais que guanyaran els restauradors seran prioritàriament a la calçada: carrils de circulació i places d'estacionament

GRAFCAT6642. IGUALADA (BARCELONA), 18/05/2020.- Aspecto de una terraza este lunes en Igualada (Barcelona), una de las zonas de Cataluña que hoy han entrado en la fase 1 de la desescalada, excepto Barcelona y el área metropolitana norte y sur, que están en fase 0,5, lo que permite en estos territorios abrir locales comerciales y de servicios, archivos y practicar deporte profesional y federado, con las mismas restricciones que en la fase 1. EFE/Susanna Sáez

GRAFCAT6642. IGUALADA (BARCELONA), 18/05/2020.- Aspecto de una terraza este lunes en Igualada (Barcelona), una de las zonas de Cataluña que hoy han entrado en la fase 1 de la desescalada, excepto Barcelona y el área metropolitana norte y sur, que están en fase 0,5, lo que permite en estos territorios abrir locales comerciales y de servicios, archivos y practicar deporte profesional y federado, con las mismas restricciones que en la fase 1. EFE/Susanna Sáez / Susanna Sáez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Barcelona no cobrarà la taxa de terrasses pels dies en què estigui vigent l’estat d’alarma i aplicarà un descompte del 75% durant el segon semestre, segons informa el Gremi de Restauració de Barcelona en un comunicat difós amb motiu de les negociacions pels decrets d’alcaldia per compensar les restriccions a les terrasses durant les fases 1 i 2 de desescalada.

Així, l’ajuntament, en consens amb el Gremi de Restauració, Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, farà un decret de bonificació de la taxa que, a més, permetrà que només es pagui per les taules que s’instal·lin de manera efectiva, que en el cas de les terrasses ja autoritzades seran la meitat de les habituals.

Difícil ampliació efectiva

D’altra banda, no obstant, el sector no avala el text per a l’ampliació dels espais, ja que considera que moltes mesures són «poc realistes» i «dificultaran l’ampliació efectiva de terrasses», segons el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols.

En aquest sentit, els restauradors diuen que les principals esmenes que havien presentat «no han sigut acceptades» i que és «una llàstima que el principi d’acord» que hi havia en aquesta qüestió «no acabi amb un document construït entre tots».

Amb tot, els restauradors apunten que es pot construir un «consens» a través de la tramitació de les llicències i celebren que el consistori hagi «allargat la mà».

«Hem intentat fer entendre al govern que alguns dels criteris que figuren al decret són poc realistes i dificultaran l’ampliació efectiva de terrasses», diu Pallarols, que considera que no ho han aconseguit.

Nous espais

Notícies relacionades

Els nous espais que guanyaran els restauradors seran prioritàriament a la calçada –carrils de circulació i places d’estacionament–, i això farà que habilitar-los no sigui una cosa immediata i que les llicències puguin «tardar setmanes».

«Per al govern aquesta preferència per la calçada era una línia vermella: hem cedit i l’hem acceptat, però en molts casos l’única manera d’ampliar serà a la vorera, i confiem que es pugui donar una resposta positiva, ajustada a les particularitats de cada cas», afirma Pallarols.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions