08 d’ag 2020

Anar al contingut

normativa municipal

Barcelona no permet encara prendre el sol a la platja

El bany recreatiu continuarà prohibit quan aquest dimecres es reobrin les zones marítimes

Agencias

Barcelona no permet encara prendre el sol a la platja

JORDI COTRINA

Estirar-se a prendre el sol no estarà permès a les platges de Barcelona a partir d’aquest dimecres i fins que no hi hagi un canvi de fase de desescalada. Fonts municipals havien informat aquest dimarts que es podria prendre el sol si no hi havia un incompliment flagrant de les mesures sanitàries, com les distàncies de seguretat. Però posteriorment van aclarir que no estarà permès, igual com també estarà prohibit el bany recreatiu. A partir de dimecres, les platges estaran obertes de 6 del matí a 8 de la tarda per passejar i fer esports segons les franges horàries per edats.

En una atenció als mitjans, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va indicar que es podrà fer un «ús recreatiu» de les platges mentre es mantinguin les distàncies de seguretat, apel·lant al «sentit comú per fer un ús raonable» d’aquest espai i recordant que, fora de l’horari esportiu, està limitat als ciutadans que visquin a un quilòmetre del radi de les platges, i que se’n pot fer ús durant una hora com a màxim.

L’embolic

Preguntat, no obstant, sobre si algú pot estar amb una tovallola prenent el sol durant una hora mantenint les distàncies de seguretat, va respondre que «en principi es podria dir que sí». Posteriorment, fonts municipals han indicat que es permetria prendre el sol sempre que no hi hagués un incompliment flagrant de les mesures sanitàries, entre les quals les distàncies de seguretat.

En canvi, en un tuit de servei que ha sigut esborrat, el consistori informava que no estava permès «estirar-se a la sorra». Aquest dimarts a la tarda, fonts municipals han aclarit que les normes d’ús de les platges a partir d’aquest dimecres no contemplen poder estirar-se a prendre el sol. La platges estaran obertes de sis del matí a vuit de la tarda i podran ser utilitzades per tothom dins de les respectives franges horàries i amb les limitacions pròpies de la mobilitat de la fase 0.

Les fases horàries

De 6 a 10 del matí es podrà fer esport i caminar; de les 10 del matí  a 12 hores i de7 a 8 de la tarda són franges reservades per a més grans de 70 anys, i de 12 a 19 hores hi podran anar nens acompanyats d’un adult. A més, durant la franja esportiva hi podrà accedir qualsevol ciutadà del terme municipal, mentre que a la resta de franges podran fer-ho qui visqui en un radi d’un quilòmetre.

A les platges no s’hi podrà accedir ni amb transport públic ni amb vehicle privat. Només es podrà fer a peu o amb bicicleta. Les platges estaran tancades a partir de les 8 de la tarda excepte per a la pràctica de surf i esportistes nàutics federats i amb la corresponent llicència. Aquests hi podran accedir per un punt habilitat a la platja del Bogatell.