EPIDÈMIA DE CORONAVIRUS

Fira Barcelona cuinarà 24.000 menús per a hospitals i residències d'Espanya

L'entitat ha cedit a la Generalitat un pavelló del recinte de l'Hospitalet per habilitar un hospital temporal denominat Fira Salut

725eff39-4a68-4732-8ba5-f792e97bd502-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La gran cuina central de la Fira de Barcelona en el seu recinte de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) cuinarà un total de 24.000 menús per a hospitals i residències de diverses ciutats espanyoles.

Segons ha informat la Fira en un comunicat, l’equip de Gastrofira, el departament intern de càtering de Fira de Barcelona, ha començat a cuinar menús que es distribuiran en hospitals i residències per a la tercera edat de Barcelona i altres localitats espanyoles.

Gràcies a la capacitat de producció de la cuina central, ubicada al recinte de Gran Via de l’Hospitalet, la institució firal, on també s’ha obert un pavelló per acollir un hospital de campanya amb 300 llits, col·laborarà per atendre l’augment de la demanda de menús per a hospitals i residències d’avis.

Gastrofira subministrarà el menjar elaborat a les seves cuines a una de les empreses habitualment encarregades del càtering d’aquests centres, que s’encarregarà de la seva distribució.

1.000 dinars i sopars

Segons Fira de Barcelona, la previsió inicial és preparar 1.000 dinars i 1.000 sopars per als pròxims dies, 24.000 racions en total, que només s’hauran d’escalfar i servir.

Fira de Barcelona ha informat que ha augmentat les mesures de seguretat i higiene en la producció i, a més de les prevencions habituals, com utilitzar mascaretes, bates i guants, ha dissenyat protocols específics per a cada un dels processos de recepció, producció, envasament i expedició, per evitar el contacte entre treballadors, tant a la zona de treball com en les àrees comunes com vestidors, menjador i espais de descans.

Notícies relacionades

La Fira de Barcelona ha cedit a la Generalitat un pavelló del recinte de l’Hospitalet per habilitar un hospital temporal denominat Fira Salut i a l’ajuntament el Palau 7 (Victòria Eugènia) del recinte de Montjuïc per acollir persones en situació vulnerable.

També ha donat menjar a menjadors socials saturats en col·laboració amb l’ONG Nutrició Sense Fronteres.