Parades totes les obres de Barcelona pel coronavirus

El consistori suspèn un total de 72 actuacions en equipaments municipals i promocions de vivenda pública

Un decret d'alcaldia prohibeix continuar amb actuacions privades que no garanteixin les mesures de seguretat

zentauroepp52066421 viviendas construccion200210130557

zentauroepp52066421 viviendas construccion200210130557 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

L’Ajuntament de Barcelona posa fre a  totes les obres que estava fent a l’espai públic per evitar la propagació del coronavirus. Aquesta decisió afecta un total de 72 actuacions, entre equipaments municipals i promocions de vivenda pública, que estaven fent les empreses públiques Barcelona d’Infraestructures Municipals SA (BIMSA), l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU) i l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB).

En línies generals, les obres quedaran aturades, precisen fonts municipals, mentre «continuï vigent l’estat d’alarma decretat» pel Govern dissabte passat. Així, se suspèn l’activitat a les obres públiques, si bé es podran fer «les tasques mínimes indispensables» per garantir la seguretat en aquests entorns. Aquests treballs es realitzaran tenint en compte, afegeixen les mateixes fonts, les «precaucions indicades per les autoritats sanitàries».

Excepcions al Port Fòrum i Glòries

Les obres al Port Fòrum, de manera totalment excepcional, continuaran «pel risc per a les persones, béns i la mateixa supervivència de l’estructura del dic». Les actuacions en aquest punt de litoral es troben en una fase inicial i persisteix la situació de risc en l’estructura, per això els treballs seguiran aquests dies malgrat l’estat d’alarma segons la disponibilitat del contractista.

L’altra excepció es troba a la plaça de les Glòries. Allà s’ha deixat de treballar en els túnels viaris però es mantenen els treballs de bombatge del freàtic per evitar inundacions i es continuarà amb el plantat d’espècies vegetals «seguint els criteris i serveis mínims establerts per Parcs i Jardins», detallen fonts municipals.

Notícies relacionades

Entre les obres i reformes aturades destaquen les que s’estaven fent a la rambla del Raval, el Mercat de Vallvidrera, la plaça de Sóller, la biblioteca de Vilapicina, la seu del districte de Sant Andreu, els jardins de Mossèn Costa i Llobera i el Punt Verd Sants.

Els promotors privats també hauran de cessar la seva activitat. Així ha quedat reflectit en un decret firmat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Una parella de puntualitzacions: queden fora de l’afectació del decret les actuacions que estiguin justificades per garantir la seguretat de les persones i també es podran executar si es garanteixen «les mesures aprovades per l’Organització Mundial de la Salut, les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques i l’Agència de Salut Pública» respecte a la «prevenció i protecció contra el coronavirus, així com els requeriments de l’estat d’alarma». Amb tot, el consistori recomana suspendre totes les obres que «comportin desplaçaments per la via pública».