Alguns creuers suspenen rutes mediterrànies pel coronavirus

Costa Cruceros cancel·la aquests itineraris almenys fins al 3 d'abril

Milers de viatgers feien escala o embarcaven a Barcelona cada setmana

zentauroepp51427505 bar crucero191218171641

zentauroepp51427505 bar crucero191218171641 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

La companyia italiana Costa Cruceros ha anunciat aquest dimarts que cancel·la les seves rutes al Mediterrani fins al 3 d’abril, després de les mesures restrictives aprovades pel Govern italià a tot el territori per frenar l’avanç del coronavirus. Ho ha fet voluntàriament, en el marc de la prohibició que des d’avui pesa sobre les connexions aèries entre Itàlia i Espanya però no sobre les marítimes, malgrat que mobilitzen milers de passatgers. 

Un dels barcos afectats és el novíssim Costa Smeralda, amb capacitat per a fins a 6.500 passatgers i l’actual joia de la naviliera, ja que utilitza gas natural liquat com a combustible net. Des de fa mesos feia escales i carregava passatgers cada dilluns a Barcelona. No obstant, recalava a diverses ciutats italianes i la majoria del seu passatge solia ser de l’aquesta nacionalitat.    

Costa mantindrà els creuers que són actualment al mar només per portar als ports italians els passatgers del país, perquè puguin tornar a les seves cases, però no hi haurà més excursions ni sortides, fins a aquesta data. L’empresa està comunicant la decisió als clients afectats i els oferirà la possibilitat de gaudir del viatge en un altre moment. Al tractar-se d’una gran novetat molt demandada, la majoria de les seves sortides van plenes de passatge.

Responsabilitat 

A través d’un comunicat, el director general de Costa Cruceros, Neil Palomba, ha remarcat que l’interès de la companyia és «garantir el màxim recolzament a les autoritats italianes i a la comunitat en aquest esforç extraordinari per enfrontar la situació d’emergència actual».

Segons ha destacat, en els últims dies, Costa Cruceros ja havia cancel·lat les reserves de clients italians en creuers de fora del Mediterrani, en un intent per contenir els riscos i aplicar les mesures específiques emeses pel Govern italià, diu el comunicat.

MSC Cruceros manté rutes

Notícies relacionades

L’altra gran naviliera italiana, MSC Cruceros, que també escala i recull passatge en diferents ports a Itàlia, França i Espanya, sobretot, ha decidit mantenir els seus itineraris al Mediterrani. Tot i que sí que ha cancel·lat la sortida de l’MSC Opera prevista per avui des de Gènova davant de la impossibilitat de molts passatgers italians d’arribar fins a aquest port de sortida. 

També els ferris que enllacen Espanya i Itàlia, amb sortides i arribades a Barcelona, com els de Grimaldi, continuen totalment operatius.