A Horta-Guinardó

Nova agressió homòfoba a Barcelona: «Van estirar la meva bufanda com si fos una corda»

Un home de 45 anys denuncia que dos lladres el van colpejar, després de robar-lo, «per ser gai»

Les agressions físiques i verbals es van disparar en un 137% a Catalunya durant el 2019

ataque-homofobo / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

M.M., un home de 45 anys, tornava aquest dimecres al seu domicili, al barri de la Font d’en Fargues (Horta-Guinardó, Barcelona), quan va ser abordat per dos lladres d’uns trenta anys. Primer li van demanar si tenia foc o tabac. «Vaig respondre que no». Però un dels dos joves, assegura, es va col·locar per darrere i li va subjectar els braços. El van escorcollar i van trobar el seu paquet de tabac. «Ets un mentider», li van dir. Després, mantenint aquesta immobilització, li van sostreure el telèfon mòbil. M.M. els va dir que ja l’hi havien tret tot, que el deixessin en pau. Però en aquell instant, el que havia començat com un robatori violent va acabar com una agressió homòfoba. «No hem acabat. Ara et pegarem».

Després de treure-li el tabac, el telèfon mòbil (un iPhone 8 valorat en 800 euros) i un pintallavis, els dos lladres, «d’aspecte magribí», el van colpejar. «Quan ja ho tenien tot, no se’n van anar, em van dir que anaven a pegar-me per gai», insisteix M.M.

Recorda que va rebre una puntada de peu a l’esquena que el va fer caure de genolls a terra, que després el van agafar per la bufanda que portava com a ornament al coll i el van començar a ofegar «com si es tractés d’una corda» i, finalment, li van clavar puntades de peu al pit i a l’esquena.

Notícies relacionades

La víctima es va dirigir aquella mateixa nit a una comissaria dels Mossos d’Esquadra a denunciar els fets. Després va acudir a l’Hospital Clínic, on va ser explorat mèdicament per constatar els hematomes soferts durant la pallissa. Amb els dos documents, M.M. ha acudit a El Periódico de Catalunya per fer pública aquesta agressió homòfoba. «Ho he pensat molt i al final he decidit no mostrar la cara, però s’ha d’explicar perquè s’ha de saber». 

Les agressions contra el col·lectiu LGTBI (homosexuals, transsexuals, bisexuals i intersexuals) a Catalunya registrades per l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) tant físiques com verbals es van disparar al llarg del 2019. L’entitat va registrar un augment de casos de fins al 137%. Així ho va denunciar el president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, que va revelar que els casos de discriminació comesos contra el col·lectiu LGTBI van créixer un 27% amb relació a l’any passat i sumen ja 143 casos de greuges.