NOU ATAC A LA CAPITAL CATALANA

L'ajuntament condemna l'agressió homòfoba a dos homes a Barcelona

Cinc persones van insultar i propinar un cop de puny a un home al barri de Gràcia

zentauroepp1657411 barcelona 18 02 2004  barcelona macro trafico intenso en la 200209164742

zentauroepp1657411 barcelona 18 02 2004 barcelona macro trafico intenso en la 200209164742 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona i responsable de l’Oficina per a la No-Discriminació, Marc Serra, ha expressat el «rebuig i condemna» de l’Ajuntament  a l’agressió homòfoba a dos homes la matinada de divendres a dissabte al barri barceloní de Gràcia, de la qual ha alertat l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH).

«Una agressió a un col·lectiu com l’LGTBI és una agressió contra el model de ciutat oberta i diversa», ha lamentat Serra aquest dissabte en un acte de BComú a Barcelona.

Insults i cops de puny

Ha explicat que la parella –que va ser insultada i agredida– ha presentat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra, i ha assegurat que el consistori s’hi ha posat en contacte per oferir-li «tot el recolzament jurídic i psicològic».

L’incident es va produir al voltant de les 06.00 hores de divendres al carrer de Bonavista, a prop dels Jardinets de Gràcia, quan els dos nois anaven a agafar un taxi per desplaçar-se a l’aeroport. Cinc persones van començar a increpar-los al crit de «maricons» i van colpejar un d’ells al llavi, ocasionant-li una ferida. L’Observatori Contra l’Homofòbia apunta que ja són 23 les agressions d’aquest tipus a Catalunya.

Ha dit que l’Ajuntament treballarà per identificar els autors de l’agressió, i ha avisat: «No cedirem ni un pam a l’odi i la intolerància».

També ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat i seguretat a la ciutadania, en les seves paraules; si s’ha registrat un augment de les agressions homòfobes és perquè, al seu entendre, hi ha «una consciència més gran per part del col·lectiu que explicaria el fet que es denunciï més».

Notícies relacionades

«En els últims dies estem veient un increment de la visibilització d’aquests casos, que segueixen un mateix patró, moltes vegades en contextos de festa, però això no ens ha de fer entendre que hi ha un increment de casos de discriminació contra el col·lectiu LGTBI», ha mantingut.

Augment de les agressions

Ha destacat que entre el 2018 i el 2019 les agressions han augmentat un 4%, i ha remarcat que col·lectius i administracions treballen de la mà per erradicar aquestes situacions, donant recolzament a les persones afectades.