Al Born

Nova agressió homòfoba contra un jove a Barcelona

Segons l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), dos homes van atacar i insultar la víctima aquest divendres de matinada

Eugeni Rodríguez explica que els agressors li van dir «marica de merda» mentre li feien puntades de peu a terra

zentauroepp50947906 pla mitj  de la porta d entrada al local de l espai lgtbi gi191117095023

zentauroepp50947906 pla mitj de la porta d entrada al local de l espai lgtbi gi191117095023 / Espai LGTBI Girona

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Dos homes van agredir a la matinada de divendres un jove al barri del Born de Barcelona, segonsl’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH). El president del col·lectiu, Eugeni Rodríguez, remarca que es tracta d’una agressió homòfoba per diversos motius. El primer és que la víctima vestia de manera que deixava «molt visible» la seva condició homosexual. El segon és que els dos agressors es van llançar contra ell amb crits de «marica de merda». El tercer és que abans de l’atac no hi havia hagut cap conflicte entre ells, és a dir, van veure com vestia el jove i el van atacar violentament, assegura Rodríguez. 

El jove, acompanyat d’una amiga, anava a casa d’ella a dormir després d’haver assistit a una festa que es va allargar fins a les 7 de la matinada. Quan es trobaven al centre del Born, la víctima va rebre l’agressió. «El van tirar a terra i li van fer puntades de peu», detalla Rodríguez. L’amiga va reaccionar cridant l’atenció dels agressors i aquests van respondre fent-la callar i marxar «a cuidar el marit i els fills», una reacció que per al president de l’OCH quadra amb una ideologia intolerant amb l’homosexualitat. 

El jove, que no viu a Barcelona, «es va espantar» tant que no va voler avisar els Mossos d’Esquadra. Hores després sí que va acudir a un hospital per ser atès pels cops i buscar un comunicat mèdic de lesions. Rodríguez ha explicat que el psicòleg de l’OCH ja ha contactat amb el jove i dimarts que ve es reuniran amb ell per preparar la denúncia que presentarà als Mossos. 

Aquest episodi s’ha produït només cinc dies després que l’OCH denunciés una altra agressió homòfoba a dos joves de Sant Boi de Llobregat per part d’un grup de quinze persones. Els joves també van ser insultats i apallissats. 

Notícies relacionades

Els atacs contra el col·lectiu LGTBI (homosexuals, transsexuals, bisexuals i intersexuals) a Catalunya registrades per l’OCH, tant físics com verbals, s’han disparat en un 137%, de 16 el 2018 a 38 el 2019. Així ho va denunciar dijous Rodríguez, que va afegir que els casos de discriminació també han crescut un 27% amb relació a l’any passat i ja pugen a 143 casos de greuges.

Davant d’aquesta situació, ha remarcat que és «més necessari que mai» constituir una taula ambl’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i els Mossos per abordar aquest problema.