manifestació contra la sentència del procés

L'Ajuntament de Barcelona demana a Buch que acabi amb els talls diaris a la Meridiana

El tinent d'alcalde de Seguretat diu que és un «abús» que dura 128 dies i que posa en risc la seguretat de les persones

zentauroepp50886659 barcelona 13 11 2019  pol tica   cdr convocan cortes en las 200207193425

zentauroepp50886659 barcelona 13 11 2019 pol tica cdr convocan cortes en las 200207193425 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Acn

El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha demanat al conseller d’Interior, Miquel Buch, que no autoritzi més els talls diaris de l’avinguda Meridiana contra la sentència del procés. I ha avisat que «no accepta lliçons del dret manifestació». «De lliçons, les justes, és una activitat absolutament abusiva. Està perjudicant els veïns, els comerciants i els conductors. I en determinades ocasions està posant en risc la seguretat de les persones», ha dit a TV-3 després d’enviar un nou escrit a Interior i una carta al conseller demanant que s’aturin aquests talls. Buch li va respondre que havia de preservar el dret a la manifestació. Prèviament, la Guàrdia Urbana s’havia dirigit al departament per reclamar que es condicionessin o limitessin els talls.

Segons Batlle, «el dret a la manifestació també té uns límits» que el Departament d’Interior no ha volgut plantejar per les raons que sigui. El tinent d’alcalde creu que tallar la Meridiana durant 128 dies és un «abús» i cal acabar amb aquesta situació. També va remarcar que qui està a primera línia és la Guàrdia Urbana, que és la que ha de garantir la mobilitat, i el ciutadà normal no entén de competències. De moment, aquests talls estan comunicats fins al 28 de febrer.

Notícies relacionades

D’altra banda, al preguntar-li si es presentarà a les eleccions al Parlament, Batlle s’ha limitat a dir que el seu compromís «avui» és amb l’Ajuntament de Barcelona. «Ja tindrem temps de parlar-ne», ha afegit sobre uns comicis catalans.

La Guàrdia Urbana ha enviat quatre informes al Departament d’Interior: el 7 de desembre, el 9 de gener, el 24 de gener i el 17 de febrer. Els primers tres plantejaven un canvi d’ubicació i d’horari de la protesta, destacant que es produïen situacions de perill per a vianants i vehicles, enfrontaments entre manifestants i conductors, crema de contenidors i problemes de circulació i amb el transport públic. El tercer informe ja parla de la presència d’encaputxats, però és l’últim, el del 17 de febrer, que narra diferents incidents amb persones amb la cara tapada, amb fogueres i pirotècnia i puntades de peu a vehicles atrapats. És per això que aquest últim escrit demana directament la prohibició dels talls per totes aquestes «alteracions de l’ordre públic» que es preveu que es mantinguin en els talls dels pròxims dies.