judici

L'acusat del 'crim de la Urbana' va preguntar a un agent com desfer-se d'un cadàver

Un policia revela que Albert López li va preguntar dues setmanes abans de la mort de Pedro Rodríguez com fer desaparèixer un cos

52261906 60

52261906 60

3
Es llegeix en minuts
Efe

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona company d’Albert López, acusat d’assassinar junt amb la seva amant Rosa Peral el nòvio d’ella, Pedro Rodríguez, ha revelat que l’enjudiciat li va preguntar abans del crim com es desfaria d’un cadàver i que la resposta que li va donar va ser exactament el que va acabar succeint.

Tal com ha assenyalat entre llàgrimes l’agent, D. C., davant del jurat popular de l’Audiència de Barcelona en la sisena sessió del judici, dues setmanes abans de la mort de Pedro, treballant amb Albert López aquest li va preguntar sorprenentment de quina manera es desfaria d’un cadàver, i li va contestar que «agafaria el cos, el posaria dins d’un cotxe i hi calaria foc».

«La informació que havia donat a López era tal qual», ha assegurat el testimoni al relatar, a petició del fiscal, la conversa que va mantenir amb el seu company de patrulla, a qui ha mirat fixament poc abans de posar-se a plorar i recalcar: «No em considero una persona xivata».

D’acord amb la seva versió, D. C. va detallar a Albert que, per fer desaparèixer un cadàver, el posaria dins d’un cotxe en una zona «de difícil accés per als bombers» i hi calaria foc «perquè cremés el màxim possible» i podria desfer-se de les proves.

El cos va aparèixer en un cotxe calcinat

Les restes del cos sense vida de Pedro van aparèixer precisament dins d’un cotxe calcinat als voltants del pantà de Foix, per la qual cosa, tot i que al principi no «hi va donar més importància», després del descobriment D. C. va començar a sospitar dels acusats, per als quals el fiscal demana fins a 25 anys de presó.

«Sabia que podien haver sigut els causants de la mort de Pedro i vaig anar a treballar molt espantat», ha continuat el testimoni, que va decidir declarar davant dels Mossos d’Esquadra el dia 7 de maig, tres dies després que es trobés el cadàver, quan va tornar a coincidir a la feina amb Albert i va veure que aquest podia estar «ocultant proves», perquè s’havia afaitat la barba.

Va anar amb l’armilla antibales

«Jo estava molt espantat i hi vaig voler incriminar Rubén –l’exmarit de Rosa– perquè no s’adonés que recordava aquell dia i que sospitava d’ell», ha afirmat abans d’afegir que fins i tot va anar a treballar amb l’armilla antibales per si Albert prenia represàlies.

Posteriorment, D. C. va començar a lligar caps i va recordar també que el dia 4 de maig Rosa havia aparegut en un dinar amb altres companys amb un mocador al coll, un detall que li va semblar «sospitós» perquè generalment l’acusada vestia «molt ajustada».

Va ser després d’aquest mateix dinar quan un altre dels testimonis, el també guàrdia urbà R. P. G., ha explicat que va deixar la seva furgoneta a Rosa perquè l’hi va demanar «per moure unes coses», moment que l’acusada va aprofitar per confessar-li que la relació amb Pedro «no era la mateixa» i que aquest s’havia barallat amb Rubén.

«Em va dir que Pedro estava gelós i que fins i tot li havia fet esborrar números de la unitat», ha assenyalat l’agent, que ha negat, en canvi, que Rosa digués que tingues por d’Albert.

Ha explicat també que l’acusat li va trucar per tornar-li la furgoneta i que, quan van comentar que havien trobat el cotxe de Pedro, aquest li va revelar que el difunt «tenia problemes de deutes i que podia ser una venjança»: «Ves a saber en què està ficat», va ressaltar.

Notícies relacionades

De fet, en un moment donat, Albert li va transmetre la seva preocupació perquè poguessin incriminar-lo, ja que aquella setmana havia anat a la localitat on vivia Rosa.

Quan R. P. G. finalment va anar a recollir la furgoneta al domicili de Rosa, el dia 11 al matí, el va sorprendre l’estat de la presumpta assassina: «No era el que esperava trobar-me. Pensava que estaria francament malament i la sensació que em va fer era que no era conscient de la magnitud de tot el que havia passat».