reivindicació

La plataforma Més Cultura per a Barcelona defensa l'Hermitage | VÍDEO

40 entitats reiteren el suport a la construcció de la instal·lació a la bocana nord del port de BCN

hermitage / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La plataforma Més Cultura per a Barcelona ha difós aquest divendres un vídeo a través de la seva web www.mesculturaxbcn.org i les xarxes socials en què reitera el seu recolzament a la construcció del Museu Hermitage Barcelona al barri de la Barceloneta, a la bocana nord del port.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar dilluns passat que rebutjava la ubicació del Museu de l’Hermitage a la bocana nord del port d’acord amb quatre informes encarregats a experts que expressen «dubtes sobre la idoneïtat de l’emplaçament», tot i que es mostra obert a una «reformulació» del projecte i a altres ubicacions alternatives.

Després de la decisió del consistori, Més Cultura per a Barcelona, que agrupa més de 40 entitats barcelonines que recolzen el projecte museístic, ja va emetre un comunicat en el qual lamentava el «veto» que segons el seu parer ha imposat l’ajuntament a la iniciativa i en el qual demanava al Port i a les forces polítiques que «no deixin escapar» aquesta iniciativa.

La plataforma ha difós un vídeo reivindicatiu que recull la conversa entre el propietari d’un bar i un client en què mostren la insatisfacció dels veïns amb diverses actuacions del consistori, entre les quals la seva oposició a instal·lar el Museu Hermitage al barri de la Barceloneta.

Transformar el turisme

El protagonista expressa la necessitat del barri d’acollir un projecte cultural com el de l’Hermitage que permetria disfrutar de peces d’artistes de primer nivell i que, segons el seu parer, contribuiria a transformar el tipus de turisme que arriba a la zona.

Segons explica Més Cultura per a Barcelona en un comunicat, el vídeo «vol reflectir el sentiment de bona part dels veïns i veïnes de la Barceloneta, que no només pateix la inacció i la falta d’inversions per part del govern local, sinó que també es veu perjudicada pel fre a iniciatives que precisament poden fer evolucionar el barri positivament».

Notícies relacionades

En el vídeo es lamenta també el que es considera una «falta de transparència en els processos de participació ciutadana que es duen a terme des del consistori».

El Museu Hermitage Barcelona va tornar a expressar la seva voluntat de situar aquesta instal·lació a la nova bocana del port barceloní, malgrat l’oposició mostrada fins ara pel consistori.