Madrid negociarà amb l'Hermitage després del 'no' de Barcelona

L'ajuntament de la capital catalana ha rebutjat la ubicació del museu a la Bocana Nord del Port

jregue33617440 barcelona  21 04 2016 ple al parlament de catalunya  rueda d170406102327

jregue33617440 barcelona 21 04 2016 ple al parlament de catalunya rueda d170406102327 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Madrid iniciarà converses amb el Museu de l’Hermitage, de Sant Petersburg, un dels més importants del món i el primer de Rússia, per avaluar l’«encaix» d’una seu de la pinacoteca a la capital espanyola, després que Barcelona hagi demanat una reformulació del projecte. 

Fonts de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Madrid han informat que aquest departament, que dirigeix Andrea Levy, iniciarà converses amb els representants del museu rus per tal com «Madrid està obert a totes les sensibilitats artístiques» i «no vetarà» ningú que desitgi presentar el seu projecte a la capital. 

L’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat la ubicació de l’esmentada seu a la Bocana Nord del Port amb base a quatre informes encarregats a experts que expressen «dubtes sobre la idoneïtat de l’emplaçament», tot i que ha expressat la seva disposició que el projecte sigui «reformulat» i a ubicacions alternatives.

No veurà la llum a Barcelona

Aquest matí, fonts de l’Àrea de Cultura, Turisme i Esport de l’ajuntament madrileny han lamentat que la seu del museu rus pugui no veure la llum a Barcelona, perquè «era bona per als veïns d’una àrea degradada com la Barceloneta, després de diversos anys de govern de l’actual alcaldessa». 

«Sorprèn que es digui que el projecte no encaixava al litoral, mentre no se’ls ofereix cap altra alternativa, almenys que se sàpiga públicament, o que aquest tipus de projecte no encaixa en el seu concepte de ciutat», segons fonts de l’equip d’Andrea Levy.

Segons Cultura, en les pròximes setmanes Levy «iniciarà converses per valorar la idoneïtat del projecte» i la possibilitat que es pogués instal·lar a Madrid.

Ahir dilluns, la tinenta d’alcaldia de BarcelonaJanet Sanz, va assenyalar que «si els promotors incorporen les reformulacions del projecte que demanen els informes dels experts i es proposa un emplaçament diferent, l’Ajuntament estudiarà el museu com qualsevol altra iniciativa econòmica privada a la ciutat. 

50 milions d’euros

Notícies relacionades

L’Ajuntament barceloní destaca, a partir dels informes, que l’emplaçament proposat té «riscos» per a la seguretat «ja que és una zona molt fràgil, com s’ha vist la passada setmana amb el temporal, amenaçada per l’augment del nivell del mar», i haurien de servir d’alerta els desperfectes que han patit l’edifici Desigual i l’Hotel Vela.

El projecte per al Museu de l’Hermitage de Barcelona preveu la construcció a la bocana del port d’un edifici projectat pel japonès Toyo Ito, amb una inversió privada superior a 50 milions d’euros