A LES CORTS

El ple dona llum verda al pla de l'arquebisbat per a Can Capellanets

Els veïns denuncien que el projecte de construcció destrossa un edifici i un jardí protegits, i anuncien protestes

capellanets

capellanets

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La modificació del pla especial perquè l’arquebisbat de Barcelona pugui construir una residència per a la tercera edat a l’antic seminari de les Corts, Can Capellanets, ha sigut aprovada en el ple d’aquest divendres amb el vot favorable del govern municipal i l’abstenció de l’oposició. I l’enuig dels veïns. Ningú està en contra de construir places privades per a la gent gran al barri però tant els grups municipals com els residents de les Corts no estan d’acord en el com.

Fa anys que el projecte es gesta al solar que hi ha al carrer del Remei, entre Galileu i Joan Güell, amb un jardí i un edifici ja existents protegits. El 2015, l’Església va presentar un projecte, que va ser aprovat, per aixecar una residència per a investigadors que va modificar després de les queixes veïnals i va reconvertir en residència per a la tercera edat dissenyant una nova construcció amb un impacte volumètric més petit que el previst inicialment. El canvi és el que s’ha dut al ple aquest divendres, i ha aprovat.

Salvar el patrimoni

Notícies relacionades

Les associacions del barri, a través de la plataforma Salvem el Patrimoni de Les Corts, sempre s’han oposat al projecte perquè, afirmen, suposa «la destrucció d’un jardí protegit en plena declaració d’emergència climàtica» i perquè «comporta modificacions en un edifici amb protecció patrimonial». I l’oposició denuncia, d’aquí l’abstenció, la falta de diàleg amb els veïns, a qui el 2017 se’ls va prometre una comissió de treball per arribar a un acord satisfactori per a tothom que mai s’ha creat ni reunit. L’arquebisbat no parla.

L’argument municipal per donar llum verda al projecte és la millora respecte al que es va presentar el 2015; millora que no comparteix la plataforma veïnal: «Els canvis són al nou edifici que es vol construir destruint el jardí [...], però no hi ha cap modificació en l’element patrimonial». Les associacions i entitats que formen Salvem el Patrimoni de Les Corts prometen accions per revertir la situació.