Mor el periodista de l'Ajuntament de Barcelona apunyalat a la plaça de Sant Jaume

David Caminada sortia de treballar quan va ser atacat per un home, a qui atribueixen dues morts més el mateix dia

david caminada

david caminada

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El periodista David Caminada, que treballava en el departament de Comunicació de l’Ajuntament de Barcelona i que va ser apunyalat dilluns passat quan sortia de la feina, ha mort aquest dimecres a l’Hospital Clínic.

Caminada, expert en xarxes socials i comunicació digital, era doctor per la Universitat Pompeu Fabra, on impartia classes, i des de feia tres anys treballava a l’Ajuntament de Barcelona, on era membre del departament de continguts digitals.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha lamentat la mort mitjançant missatges a la xarxa social Twitter:

El periodista va ser apunyalat dilluns passat al carrer del Paradís de Barcelona quan sortia de treballar per un home, al qual atribueixen dues morts més el mateix dia i que va ser inicialment retingut pels companys de feina i després reduït i detingut per la Guàrdia Urbana quan fugia del lloc per la plaça de Sant Jaume. Durant la baralla una quarta persona també va resultar ferida, tot i que en el seu cas el seu estat no és tan greu. 

Investiguen dos casos relacionats

Aquest dimarts va transcendir que l’home detingut dilluns a la tarda per la Guàrdia Urbana per l’apunyalament del treballador de l’Ajuntament de Barcelona portava a sobre documentació de la dona d’edat avançada que va caure al vestíbul des d’un dels pisos d’un edifici de l’Arc de Sant Vicenç i va morir tot just uns minuts abans, segons ha explicat el tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, que ha constatat que «tot fa sospitar que aquests dos fets estan relacionats».

Els Mossos d’Esquadra investiguen els fets, però també miren d’esbrinar si tenen relació amb una segona mort que s’havia produït prèviament, la d’un home que va aparèixer sense vida amb signes de violència en una vivenda del número 9 del carrer del Portal, també a Ciutat Vella, on hi havia hagut un incendi. A l’apagar el foc, poc després de les tres de la tarda, els Bombers de Barcelona van localitzar el cadàver.

Tres incidents

Notícies relacionades

En total es tracta de tres incidents: el primer, cronològicament, és el de l’incendi amb l’aparició del cadàver d’un home al carrer del Portal; el segon és el de la dona que cau a l’Arc de Sant Vicenç, i el tercer és l’apunyalament del treballador del consistori.

Segons Batlle, va ser sotmès a la nit a una delicada operació i està a la unitat de cures intensives. El tinent d’alcalde ha agraït la ràpida actuació de la Guàrdia Urbana, i també dels companys de feina del treballador ferit, que també van intervenir per reduir l’agressor. De fet, en el mateix succés hi va haver un segon apunyalat, que va resultar ferit lleu.

Temes:

Assassinats