08 d’abr 2020

Anar al contingut

El detingut per apunyalar un treballador municipal portava documentació de la dona de Ciutat Vella

Els Mossos investiguen si l'agressor està relacionat també amb el cadàver aparegut en l'incendi del carrer del Portal

Acn

El detingut per apunyalar un treballador municipal portava documentació de la dona de Ciutat Vella

ARCHIVO

L’home detingut dilluns a la tarda per la Guàrdia Urbana per l’apunyalament d’un treballador de l’Ajuntament de Barcelona a la plaça de Sant Jaume portava a sobre documentació de la dona d’edat avançada que va caure al vestíbul des d’un dels pisos d’un edifici de l’Arc de Sant Vicenç i que va morir tot just uns minuts abans, segons ha explicat el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, que ha constatat que «tot fa sospitar que aquests dos fets estan relacionats».

Els Mossos d’Esquadra investiguen els fets, però també miren d’esbrinar si tenen relació amb una segona mort que s’havia produït prèviament, la d’un home que va aparèixer sense vida amb signes de violència en una vivenda del número 9 del carrer del Portal, també a Ciutat Vella, on hi havia hagut un incendi. A l’apagar el foc, poc després de les tres de la tarda, els Bombers de Barcelona van localitzar el cadàver.

Tres incidents

En total es tracta de tres incidents: el primer, cronològicament, és el de l’incendi amb l’aparició del cadàver d’un home al carrer del Portal; el segon és el de la dona que cau a l’Arc de Sant Vicenç, i el tercer és l’apunyalament del treballador del consistori, d’uns 50 anys, que es troba en estat crític.

Segons Batlle, va ser sotmès a la nit a una delicada operació i està a la unitat de cures intensives. El tinent d’alcalde ha agraït la ràpida actuació de la Guàrdia Urbana, i també dels companys de feina del treballador ferit, que també van intervenir per reduir l’agressor. De fet, en el mateix succés hi va haver un segon apunyalat, que va resultar ferit lleu.

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat aquest missatge d’ànim dedicat al treballador ferit:

Temes: Assassinats