Crisi climàtica

Colau demanarà a l'aeroport que elimini el pont aeri Barcelona-Madrid

L'ajuntament vol acabar amb els vols que tinguin una alternativa ferroviària

El PSC, soci de govern de l'alcaldessa, discrepa de la iniciativa i exigeix debatre-la

Un avió despega del aeroport de Barcelona.

Un avió despega del aeroport de Barcelona. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona proposarà a l’Aeroport de Barcelona-el Prat eliminar les línies de vols que tinguin una alternativa ferroviària, com ara la connexió entre Barcelona i Madrid.

«El pont aeri té una alternativa ferroviària sense emissions», ha assegurat el regidor d’Emergència Climàtica de Barcelona, Eloi Badia, en una entrevista de Betevé. No és la primera vegada que el consistori explica aquesta actitud; l’octubre passat l’alcaldessa, Ada Colau, ja es va mostrar partidària de limitar els vols en els trajectes curts que tinguin una alternativa amb tren. 

Badia també ha dit que el consistori buscarà la complicitat de l’aeroport i del port per reduir emissions en una taula conjunta amb la Generalitat i l’Estat espanyol, en la qual demanaran un pla.

«No és una competència exclusivament nostra», ha advertit el regidor, per la qual cosa l’ajuntament demanarà la complicitat de la resta d’administracions per reduir la contaminació.

El consistori decretarà l’emergència climàtica a mitjans de gener, i Badia ha dit que treballaran per reduir emissions en altres àmbits, com l’alimentació, els residus i la transformació energètica.

Discrepància entre socis

Notícies relacionades

D’entrada, més que amb altres administracions, la proposta de Colau va xocar amb els seus socis en el govern de Barcelona. Fonts del PSC van declarar a Efe que no comparteixen la iniciativa i van venir a dir que un assumpte d’aquesta envergadura no pot abordar-se de manera improvisada. 

«Encara no és un debat obert dins del govern i no hi ha res decidit. Aquest debat s’ha de fer de manera rigorosa i assossegada, amb informes tècnics i estudis que avalin qualsevol posició», van afirmar aquestes fonts, que van remarcar que Badia va parlar en nom de Barcelona en Comú, però, no, del govern municipal, que manté «obert» el debat. «Barcelona ha d’estar més connectada, de manera eficient i sostenible», van afegir.