Nova etapa política

Colau: «No m'agrada el president Torra»

L'alcaldessa de Barcelona explica en una entrevista que preferiria un acord d'esquerres en el Govern

zentauroepp43831414 barcelona 18 06 2018  pol tica el president de la generalita180618205233

zentauroepp43831414 barcelona 18 06 2018 pol tica el president de la generalita180618205233 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat estabilitat política per deixar de bloquejar les institucions: «No m’agrada el president Torra i preferiria que hi hagués un acord d’esquerres en el Govern. S’han d’impulsar acords d’esquerres que beneficiïn l’ajuntament. Fa falta estabilitat, portem massa cites electorals en pocs anys i això ha bloquejat les institucions». [Segueixi les últimes notícies de Pedro Sánchez, Oriol Junqueras i Quim Torra | Directe]

Ho ha dit en una entrevista a SER Catalunya, en la qual també ha assegurat que la situació en el Govern «no sembla tenir un gran recorregut», cosa que ha atribuït al fet que comença una nova etapa de diàleg i desjudicialització de la política. En el mateix context, Colau ha assegurat que en les últimes setmanes s’han vist diferències entre JxCat i ERC que, segons ella, anteriorment havien quedat diluïdes pel procés sobiranista.

«Enrere la judicialització»

Notícies relacionades

«Estem en el postprocessisme, que ha demostrat que deixem enrere la judicialització i sembla que ERC també vol fer política del dia a dia». Ha afirmat que el temps ha donat la raó als comuns i ha recordat que se’ls ha titllat d’equidistant per dir que partir Catalunya en dues meitats no funcionaria i per assegurar que la judicialització de la política, tampoc.

En relació amb la investidura d’aquest dimarts del líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del Govern, Colau ha opinat que el pacte d’esquerres «ha tardat molt» i ha suposat l’entrada de més de 50 diputats de Vox, i també ha dit que li preocupa veure com el PP i Cs compren el discurs de Vox i s’acosten a posicions d’extrema dreta, i ha advertit que les seves posicions s’estan radicalitzant.