29 maig 2020

Anar al contingut

Crisi climàtica

Colau: «Hem de reduir les emissions per no morir-nos»

L'alcaldessa de Barcelona demana que totes les administracions negociïn mesures urgents «sense paralitzar res»

El Periódico

Colau: «Hem de reduir les emissions per no morir-nos»

Aina Marti

«Hem de reduir les emissions a tot arreu, a Barcelona, ​​a l’àrea metropolitana, al port i a l’aeroport. Això no és una opció». Així s’ha expressat aquest dijous l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, en declaracions a SER Catalunya, on ha insistit que és una qüestió de salut. «Hem de reduir les emissions per no morir-nos, per no posar-nos malalts, perquè els nostres nens no tinguin problemes de desenvolupament cognitiu», ha afegit.

Colau ha demanat que totes les administracions s’asseguin a negociar mesures urgents «sense paralitzar res», i ha remarcat que la proposta que va plantejar ahir el regidor Eloi Badia d’eliminar el pont aeri, i que ella ja havia avançat, no és cap «ocurrència», sinó un debat que estan tenint totes les grans ciutats del món, una proposta «a nivell global».

Segons ella, el que vol la ciutadania és que totes les administracions es posin d’acord per reduir les emissions de manera ràpida, i assegura que això «no significa anar en contra de ningú ni anar en contra del dret a la mobilitat».

En aquest sentit, no ha volgut contraposar avions amb creuers i ha insistit que cal actuar a tot arreu. «La gent no entendria que ens baralléssim entre nosaltres i no afrontéssim la situació», ha afegit.