EL FUTUR D'UN IMPORTANT ENCLAVAMENT

Via lliure al pla de Colau per al Port Olímpic de Barcelona

La Generalitat aprova la delegació de competències a l'ajuntament per 30 anys

zentauroepp49272957 30 07 2019  barcelona  port ol mpic  ambient nocturn a la zo191217173621

zentauroepp49272957 30 07 2019 barcelona port ol mpic ambient nocturn a la zo191217173621 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts la delegació de competències del Port Olímpic a l’Ajuntament de Barcelona per un període de 30 anys. Amb aquesta mesura, el govern municipal d’Ada Colauja pot començar a desplegar el pla director per impulsar el nou model i la transformació integral de l’espai.

El full de ruta dibuixat per l’equip de govern municipal preténintegrar el port amb la ciutata través d’una enorme reforma de l’espai públic, la millora de la infraestructura portuària iun nou model d’usos i activitats que deixi enrere el lleure nocturn. Així mateix, aposta per l’economia blava, l’esport i la restauració de proximitat, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Començar el 2020

El projecte es licitarà pròximament per poder començar les obres durant el 2020, la delegació de competències serà per un període de 30 anys a comptar des del 30 d’abril del 2020, i facilitarà la seva recuperació com a espai ciutadà, potenciarà el seu valor i singularitat, i incrementarà el seu rendiment social.

Fet el tràmit d’aquest dimarts, l’ajuntament ja pot desenvolupar les intervencions més prioritàries, començant per la delDic de Recer, on s’executaran millores per solucionar els problemes d’ultrapassament que pateix i garantir la seguretat i correcta funcionalitat del port.

La següent actuació serà el cessament dels actuals usos dels locals de lleure nocturn al moll de Mestral, coincidint amb l’acabament de la concessió vigent, i permetrà preparar les futures concessions i adequar els locals per als nous usos vinculats a l’economia blava i al nou model de restauració de proximitat.

39 milions d’euros

Notícies relacionades

El projecte de transformació preveu una inversió de 39 milions d’euros, es finançarà amb la generació d’ingressos provinents de la comercialització dels locals i els amarratges del port, i es passarà dels 23.838 metres quadrats actuals a un total de 48.616 metres quadrats.

Fa mesos que el sector del lleure nocturn critica amb duresa aquest pla de Colau per al Port Olímpic, i acusa l’equip municipal de condemnar a l’atur desenes d’empleats de diferents locals abocats al tancament. Per contra, entitats veïnals aplaudeixen que es posi fi al vandalisme i al turisme de borratxera que s’havia excedit a la zona.