Un empleat infidel

Aclarit el robatori de 62 bicicletes de luxe en un concessionari de Barcelona

Els Mossos detenen quatre homes i dues dones que oferien els vehicles a Wallapop

El principal acusat treballava a la botiga dels cicles a l'Eixample i els desviava per vendre'ls

zentauroepp26929981 bici elctrica191213132557

zentauroepp26929981 bici elctrica191213132557

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Desenes de bicicletes d’alta gamma van anar desapareixent misteriosament d’una botiga especialitzada de Barcelona. El propietari ho havia denunciat als Mossos d’Esquadra, però el misteri no es resolia, tot i que algunes de les bicis havien sigut detectades a la venda a Wallapop i els seus venedors, detinguts. Quan una de les compradores, que desconeixia que la seva era robada, va acudir fa uns dies a la mateixa botiga per reparar-la, els agents del grup d’investigació de la comissaria de l’Eixample van poder tancar el cas. Finalment, l’operació policial ha permès aclarir la sostracció de 62 bicicletes noves de luxe (moltes d’elles elèctriques, i la resta de muntanya i ciutat) amb un preu mitjà de 2.000 euros cada una i detenir quatre homes i dues dones, entre ells el treballador infidel i presumpte capitost. Els agents han recuperat vuit de les bicicletes robades.

El cas s’ha resolt gràcies al fet que la jove compradora va portar la seva bici al servei oficial de la marca. L’empleat del taller va consultar el número de bastidor a la base de dades i, premi, es tractava d’una de les moltes bicicletes sostretes a l’empresa, el nom del qual i marca oficial els Mossos d’Esquadra no han difós.

Sense bici ni diners

Per a desgràcia de la propietària, la bicicleta ha quedat en dipòsit judicial, ja que es tracta d’un article robat, i ella ha perdut tots els diners que va pagar per ella, uns 1.000 euros, la meitat del seu valor oficial. Però gràcies a aquesta avaria i assistència al taller, els investigadors van poder començar a estirar el fil fins a trobar el venedor il·legal d’aquesta bicicleta. Curiosament, tenia antecedents per altres vendes similars. El delinqüent era, pel que sembla, un transportista a qui li deien on havia de recollir i portar cada bicicleta, l’origen il·lícit de la qual va assegurar, òbviament, que desconeixia. Els altres detinguts van al·legar el mateix. Però faltava la baula inicial, la persona que des de dins de la botiga desviava les bicicletes cap aquest mercat il·legal a la web d’articles de segona mà.

Notícies relacionades

Així com els venedors de les bicicletes robades, que les entregaven a través de Wallapop, van ser detinguts en dies anteriors, l’empleat del magatzem que rebia les bicis noves i les robava sense que ningú el veiés és l’últim implicat, segons fonts policials. El valor de les vuit bicis recuperades és de 13.500 euros, i el de totes les sostretes, d’uns 100.000.

Precedent de venda per internet

Aquesta operació policial es va iniciar paral·lelament a la detenció de dues dones per vendre també a Wallapop una bici robada valorada en 4.000 euros. La víctima la va trobar a l’aplicació i va acudir a la cita per suposadament recomprar-la acompanyada de dos mossos de paisà, que van detenir les implicades a Ciutat Vella,com ja va avançar EL PERIÓDICO.  Josep Maria Pujol, cap del grup d’investigació de la comissaria de l’Eixample, recomana «desconfiar de les gangues de vendes de bicis a internet, especialment quan són noves i s’ofereixen a meitat de preu».