RESPOSTA A L'AJUNTAMENT de BCN

Els Mossos no veuen motiu per prohibir els talls diaris de la Meridiana

La policia apunta en un informe que la manifestació està comunicada i discorre amb absoluta normalitat

Les protestes es repeteixen des de fa ja 60 dies en resposta a la sentència de l'1-O

zentauroepp51004033 bcn191120204434

zentauroepp51004033 bcn191120204434 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra no veuen motius per prohibir els talls diaris que es produeixen a l’avinguda Meridiana de Barcelona des que es va conèixer la sentència de l’1-O, el 14 d’octubre passat. Fonts de la Conselleria d’Interior han explicat, a partir d’un informe elaborat per la policia autonòmica, que la manifestació, que ja suma 60 dies seguits, està comunicada i discorre amb absoluta normalitat. Conclouen, per tant, que no es donen els motius previstos per la llei i la Constitució per prohibir-la.

Les mateixes fonts recorden que manifestar-se és un dret fonamental protegit per la Carta Magna i que les administracions no el poden prohibir ni modificar tret d’en els casos previstos per llei, que és quan es produeix una alteració greu de l’ordre públic o hi ha risc per a les persones i béns.

Notícies relacionades

El pronunciament dels Mossos arriba després que el tinent d’alcalde de Seguretat del’Ajuntament de BarcelonaAlbert Batlle, demanés a Interior que denegués el permís per celebrar aquestes concentracions diàries que cada tarda tallen el trànsit a l’avinguda Meridiana a l’altura de Fabra i Puig, la via natural de sortida i entrada de la capital catalana cap al nord.

Dissabte passat, 7 de desembre, l’ANC va fer públic que ha comunicat a Interior que farà un tall diari de tres hores a la Meridiana, cosa que permet que es dugui a terme durant 30 dies, és a dir, fins al 28 de febrer. En la comissió municipal de Seguretat, el tinent d’alcalde Batlle va manifestar la seva disconformitat amb aquests talls de trànsit per les molèsties que ocasionen al funcionament normal de la ciutat.