atracament de matinada

Espectacular allunatge en un centre comercial d'Abrera

Els lladres van fer servir un cotxe per trencar els vidres i es van emportar joies i telèfons

zentauroepp46585748 alunizaje moragues190117180115

zentauroepp46585748 alunizaje moragues190117180115 / maitecruz

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El centre comercial Montserrat Centre d’Abrera (Baix Llobregat) va patir un robatori amb força ahir divendres a la matinada, quan una banda de lladres va aconseguir entrarencastant un vehicle contra un dels accessos i va assaltar diversos comerços, emportant-se com a botí joies i mòbils.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació i estan prenent declaració als possibles testimonis i revisant les imatges gravades per les càmeres de seguretat, tot i que ahir a la nit, al tancament d’aquesta edició, encara no s’havia practicat cap detenció, segons va informar la policia autonòmica.

Una trucada al 112 cap a les 4 de la matinada va alertar del robatori, que no va provocar ferits tot i que sí importants danys materials. Els lladres van estavellar un vehicle de grans dimensions contra una de les portes d’accés de la superfície comercial per entrar a l’interior, mètode conegut com a allunatge, i després van fer el mateix per trencar els vidres d’almenys una joieria del centre.

Els participants en el robatori anaven encaputxats i van fer servir unes maces per trencar els aparadors de les botigues on van entrar a robar.

Precedents

El juny passat, els Mossos ja van desarticular un grup criminal especialitzat a dur a terme robatoris en establiments comercials de Barcelona i l’entorn metropolità pel mètode de l’allunatge. Entre les seves víctimes també hi havia diversos centres comercials, com el Mataró Parc i el Carrefour de Cabrera de Mar. El grup portava uns mesos operant a la zona del Maresme i també tenia preferència per les joieries i les botigues de telefonia mòbil.

Notícies relacionades

La policia va detenir 11 membres del grup organitzat, de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 20 i els 39 anys, a qui va considerar autors de 22 robatoris amb força en quatre mesos en establiments comercials i del robatori i furt de 18 turismes.  En només una nit van arribar a entrar a tres comerços.

Pocs mesos abans, una altra banda havia protagonitzat un espectacular allunatge a la botiga Gucci del passeig de Gràcia, de la qual es van endur nombrosos articles de luxe  després d’estavellar un vehicle contra l’aparador de l’establiment.

Temes:

Robatoris