06 d’abr 2020

Anar al contingut

AUGMENT DEL 300%

Tanca el primer parc de boles de Barcelona perquè no pot assumir la pujada del lloguer

El gerent del Happy Parc de Sants explica que el local ara s'ha posat en arrendament per 15.000 euros al mes

ACN / BARCELONA

El primer parc infantil de boles de Barcelona, ​​el Happy Parc del barri de Sants, es veu obligat a tancar les seves portes al novembre perquè no pot assumir l’augment del lloguer que els demana el propietari.

El conseller delegat de Petriparc, Josep Pinyol, ha explicat a l’ACN que el propietari els va proposar un augment «inassumible» i que ells van fer una contraoferta que el propietari no ha acceptat, i per això van rebre un burofax en què els informava que al novembre havien de marxar. Ara el local s’ha posat a llogar a través d’internet per 15.000 euros al mes, «més d’un 300% més» del que Pinyol pagava.

La nau és patrimoni arquitectònic de Barcelona i Pinyol ha alertat que a dins no s’hi pot fer qualsevol activitat. El conseller delegat va reconèixer que «està pujant tot molt», però va explicar que ells no poden triplicar el preu de l’entrada als nens per poder mantenir aquests lloguers. «Fa 25 anys cobràvem 500 pessetes, que són tres euros. Ara cobrem 5,5 euros. El que ha pujat és el que ens ha pujat el lloguer», ha justificat.

Estimulant de la psicomotricitat

Pel Happy Parc de Sants, ubicat al carrer dels Comtes de Bell-lloc, hi han passat molts nens, escoles i centres d’estiu des de la seva obertura el 1994, com ha recordat Pinyol, que ha defensat que han mantingut el vessant educatiu de l’espai. «Va ser el primer parc que hi va haver a Barcelona, ​hi ​han passat molts nois que ho han passat molt bé i és una activitat que estimula la psicomotricitat», va declarar. Si res canvia, al novembre, quan s’acaba el contracte de lloguer, el Happy Parc haurà de tancar, i això implicarà rescindir uns 14 contractes.