Concerts La Mercè 2019: Les 9 millors actuacions de les festes

La Casa Azul, Dorian, La Pegatina o Luis Pastor seran alguns dels concerts que es podran disfrutar durant les Festes de la Mercè a Barcelona, del 20 al 24 de setembre

programa-merce-2019

programa-merce-2019

4
Es llegeix en minuts
Lourdes Barragán

La música sona més que mai durant la Mercè. Un any més, les festes més famoses de Barcelona també ompliran els carrers amb un ampli repertori de concerts gratuïts per tota la ciutat. Del 20 al 24 de setembre no només hi haurà una infinitat d’esdeveniments diversos per commemorar la capital catalana. Sinó que també hi ha tota una llista d’actuacions musicals que començarà aquest divendres, el dia del pregó, i s’allargarà fins dimarts. Aquí s’inclouen alguns dels noms més sonats que tocaran a la Festa de la Mercè.

La Casa Azul, primer concert a la platja de Bogatell

Divendres a les 21.30. ‘La Revolución sexual’ comença a la platja de la mà de La Casa Azul. El grup indie-pop creat per Guille Milkyway torna a la seva ciutat natal per inaugurar les Festes de la Mercè amb el primer concert la nit del pregó, que començarà les 21.30 d’aquest divendres. El seu nou disc, ‘La gran esfera’, sonarà al costat de la platja de Barcelona per a tots els amants de l’electropop.

Dorian, segona sorpresa de divendres

Divendres a les 23.30. Més concerts, més indie-pop, i més Barcelona. A qui un concert li sàpiga a poc no s’haurà de moure de la platja de Bogatell per continuar la nit amb la música de Dorian, a partir de les 23.30 h. Un altre grup que ara s’escolta a tot el país però que, com no podia ser de cap altra manera, va començar la trajectòria a la capital catalana. L’escena indie barcelonina està servida.

Da Souza ve amb nou disc

Dissabte a les 21.00. Les (de vegades) tristes melodies foses en un so rock va ser la gran aposta que va fer Da Souza al seu últim àlbum, ‘Futbol d’Avantguarda’. De Mallorca a Barcelona, la seva música no faltarà a les festes catalanes i també podrem sentir-los, doncs, dissabte a partir de les nou de la nit al costat de la platja de Bogatell. 

Carlos Sadness canta a Montjuïc

Dissabte a les 22.45. També dissabte, primer dia de la Mercè, el cantant i compositor Carlos Sadness serà, a partir de les 22.45 h, a l’avinguda de Maria Cristina. Al costat de la font màgica de Montjuïc, Sadness també s’afegeix a l’homenatge de la ciutat que el va veure néixer i que va inspirar, al seu torn, moltes de les seves composicions. 

Molts més concerts tindran lloc durant la festa major, com el d’Oques Grasses, Suu o Pau Ribas, entre d’altres.

La Pegatina, rumba catalana per a tots els públics

Dissabte a les 23.30 h. La rumba i l’ska els posen La Pegatina. També a Bogatell, poc després que Da Souza tanqui el teló, aquesta banda de Moncada i Reixac els prendrà el relleu per convidar el públic a ballar amb el seu característic estil festiu que els portarà, després de Barcelona, a embarcar-se en un tour per tot Europa.

Miki Núñez, d’Eurovisión a la Mercè

Diumenge a les 20.30. L’exconcursant d’Operación Triunfo i representant d’Espanya a l’última gala d’Eurovisió amb ‘La venda’ serà una de les actuacions més esperades de les festes de Barcelona. Diumenge 22, Miki Núñez presentarà el seu primer disc en viu i en exclusiva a les Festes de la Mercè. Caldrà esperar fins a les 20.30 per sentir el cantant català a l’avinguda Maria Cristina, al districte de Sants-Montjuïc.

Luis Pastor sí que canta a Barcelona

Dilluns a les 21.00. El cantauror extremeny, Luis Pastor, diu que canta des que té memòria. I dilluns 23 ho tornarà a fer a l’Avinguda de la Catedral. A partir de les nou de la nit, aquest símbol de la cançó protesta actuarà a la capital catalana poc després que el seu ‘aquelarre’ organitzés un concert a Aravaca per protestar contra la cancel·lació del seu concert a les festes madrilenyes.

Els Buhos tocaran de matinada

Notícies relacionades

Nit de dilluns a dimarts. La 01.50 de la nit és l’hora perfecta per al rock. I això serà el que podran escoltar els que siguin a aquella hora de la nit de dilluns a dimarts a l’avinguda de Maria Cristina. Serà el grup de Calafell, Buhos, l’encarregat d’amenitzar les primeres hores del dia 24 amb el seu repertori ple de cançons que homenatgen la música en català.

Orquestres simfòniques per tancar la Mercè

Dimarts, últim dia. Dimarts, 24 de setembre, la música catalana serà la protagonista. A l’Avinguda de la Catedral sonaran instruments de l’Escola Superior de Música Catalana (ESMUC), a partir de les dotze del migdia, i després actuarà l’Escola Superior de Música Jam Session a les sis de la tarda. Paral·lelament, a les set tocaran l’Orquestra Simfònica del Vallès i Brodas Bros al Parc Central de Nou Barris, i a la plaça del Rei, amb la Federació Catalana d’Entitats Corals, es podrà disfrutar d’un concert coral.

Temes:

La Mercè