SELECCIÓ D'ACTIVITATS

Programa de la Mercè 2019: Actes més destacats i PDF

Aquests són els esdeveniments musicals, teatrals i artístics més destacats de les festes de Barcelona

programa-la-merce-2019

programa-la-merce-2019

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les festes de la Mercè tornaran a omplir els carrers de Barcelona de concerts, espectacles i activitats per a tota la família entre els dies 20 i 24 de setembre, ambdós inclosos, en una festa major que començarà amb el pregó de l’exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i finalitzarà amb el tradicional piromusical de la Mercè a l’avinguda de Maria Cristina, que aquest any homenatjarà The Beatles, el Gran Teatre del Liceu, Glenn Miller i Montserrat Caballé, sense oblidar les músiques típiques de Beirut, la ciutat convidada d’aquest any. 

Document

El programa de les festes de la Mercè.. 

El programa de les festes de la Mercè.

D’entre els centenars d’activitats programades, destaquem: 

Divendres 20 a les 18.30 h: Pregó de Manuela Carmena

L’exalcaldessa de Madrid llegirà el pregó d’inici de les festes de la Mercè 2019 al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte es podrà seguir des de la plaça de Sant Jaume.

Divendres 20 a les 22.00 h: Espectacle pirotècnic

Durant la primera nit de festes tindrà lloc el XXII Festival Pirotècnic Internacional a càrrec de la companyia libanesa Nazih Tabbara Fireworks a l’Espigó del Gas. 

Divendres 20 a la 1.30 h: Oques Grasses en concert

El conegut grup de música reggae-ska català tocarà en concert els senzills del seu últim àlbum ‘Fans del Sol’ a la platja del Bogatell. Abans tocaran també al mateix escenari La casa Azul (electropop) i Dorian (indie/pop).

Dissabte 21 a les 18.00 h: Dansa africana

Attitude Skool i Ku’Dancin afrobeatz presenten un espectacle de dansa afrobeat al parc de la Trinitat per a tots els públics en el qual tant els adults com les criatures disfrutaran ballant l’energètica música africana.

Dissabte 21 a les 19.45 h: Correfoc

Tres activitats seguides de correfoc prendran els carrers del centre dissabte. Totes començaran a la plaça d’Antoni Maura des de les 19.45 h amb la Tabalada infernal a la Ceptrotada, a les 20.25 h al mateix lloc, i des d’on cinc minuts després començarà el Correfoc de la Mercè. El recorregut dels diables passarà per la Via Laietana i acabarà a la plaça d’Antoni López.

Dissabte 21 a les 23.30 h: Concert de La Pegatina

Dissabte, la platja del Bogatell tornarà a ser un escenari de grans grups com La Pegatina, que presentarà un xou emmarcat en el seu ‘tour’ «La Fiesta Más Grande», i després, a la 1.20 h, passarà la batuta a The Gramophone Allstars Big Band, amb el seu xou «Maraca Soul».

Diumenge 22 a les 12.00 h: Diada castellera

Diumenge al matí tindrà lloc la tradicional trobada castellera a la plaça de Sant Jaume en què participaran desenes de castellers.

Diumenge 22 a les 19.00 h: Concert RAC 105

A la nit, l’avinguda de Maria Cristina agafarà el relleu a la platja del Bogatell amb els concerts de RAC 105 que començaran des de les 19.00 h amb Sense Sal (pop-folk), Miki Núñez (pop), Gertrudis (rumba fusió) i acabaran amb una sessió d’un ‘dj’ que amenitzarà la nit. 

Dilluns 23 a les 18.45 h: Bàsquet acrobàtic

De la mà dels Crazy Dunkers, el parc de la Ciutadella acollirà un espectacle per a tots els públics de bàsquet acrobàtic. Per a tots els que el vulguin disfrutar, el xou tindrà lloc al passeig de Lluís Companys.

Dilluns 23 a les 20.15 h: Concert Els 40 Pop

L’avinguda de Maria Cristina tornarà a acollir dilluns a la nit els concerts organitzats per l’emissora Los 40 Principales en què tocaran Chloe Philips (pop), Porto Bello (ska/rock/mestissatge), Nil Moliner (pop), Els Catarres (pop/folk), Doctor Prats (ska/reggae/funk) i Búhos (rock/mestissatge).

Dimarts 24 a les 11.00 h: Gegants

Com cada any, la plaça Sant Jaume acollirà la Passada de Nans i Gegants, que aniran pel carrer Ferran, la Rambla, Pintor Fortuny i Àngels Montalegre a partir de les 11.45 h. Aquest any, la principal novetat d’aquest tradicional espectacle serà la inclusivitat: un dels gegants tindrà Síndrome de Down. 

Dimarts 24 d’11.00 a 19.00 h: Pallassos sense Fronteres

Notícies relacionades

Dimarts 24, el parc de la Llera del besòs acollirà d’11.00 h a 13.30 h, de 15.00 h a 17.00 h i a les 19.00 h, actuacions de pallassos com: Tortell Poltrona, Sabanni, Els Barlou i De Mortimers, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, i Peter Punk a l’escenari de Sarajevo. 

Dimarts 24 a les 22.00 h: Piromusical

I com no podia ser de cap altra manera, les festes de la capital catalana donaran la seva campanada final a l’avinguda de Maria Cristina en un espectacle de llum, focs artificials i color. 

Temes:

La Mercè