Per ordre judicial

Dues detingudes en el desallotjament de la casa okupa Ka la Kastanya, al barri de Gràcia de Barcelona

Els okupes han convocat una manifestació aquesta tarda a les 19 h a la parada de metro de Fontana

kastana / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dimecres al matí una casa okupa al barri de Gràcia de Barcelona, Ka la Kastanya, situada al carrer Torrent de les Flors, 144. En l’operació, la policia ha detingut dues dones que s’han resistit a abandonar l’edifici, segons informa l’ACN. Dins de la casa hi havia set persones –quatre homes i tres dones–, quatre de les quals han sortit quan han arribat els Mossos, mentre que la resta s’han quedat a l’interior. Les dues detingudes s’han penjat d’unes hamaques i la unitat de muntanya les ha hagut de baixar. Segons han explicat fonts policials a l’ACN, han quedat arrestades per desobediència greu i resistència a l’autoritat.

Els okupes ja sabien que hi havia undesallotjament amb data oberta pendent des de feia dies. El dispositiu policial, dissenyat per requeriment del jutjat número 30 de Barcelona, ha començat poc abans de les 6.00 hores.  Segons ha indicat el col·lectiu de Ka la Kastanya en el seu compte de Twitter a l’inici de l’operatiu, «a les 5.50 hores els antiavalots han irromput a la nostra casa a cop d’ariet. Volen desallotjar-nos fàcilment, però estàvem preparades. Hi ha diverses companyes que resisteixen a l’interior de l’edifici». «Tornarem a okupar, tornarem a resistir i tornarem a manifestar-nos pels carrers de Gràcia. El conflicte no s’ha acabat. Ens veiem als carrers!», han escrit els okupes, que es queixen que se senten «expulsats dels carrers i de Barcelona». «Una ciutat que no podem pagar, que ens esclavitza i que ens sotmet amb les seves forces repressives», afegeixen. 

Com és habitual en aquest tipus de casos, s’ha convocat una concentració de recolzament a les portes de la casa, que ha congregat una vintena de persones. Així mateix, han cridat a una manifestació aquesta tarda a les 19 hores a la parada demetro Fontana.

Notícies relacionades

 

La casa estava ocupada des del novembre del 2018, després del desallotjament de Ca la Trava, que va provocar alguns disturbis al barri. En l’operatiu també hi han intervingut membres de la unitat canina, a més dels antiavalots, seguretat ciutadana i unitats de recolzament policial.