PER LA INSEGURETAT I LA BRUTÍCIA

Veïns del Besòs esbronquen els polítics a l'audiència pública de Sant Martí

Una portaveu veïnal exigeix als partits una «declaració pública» sobre la ubicació del centre d'atenció immediata per a 'menes'

L'ajuntament assegura que encara no té decidit l'emplaçament exacte de l'equipament, que substituirà el situat a Collserola

zentauroepp49816056 barcelona menas190918181559

zentauroepp49816056 barcelona menas190918181559

2
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

Les protestes per la hipotètica ubicació d’un centre d’atenció primària per a menors estrangers no acompanyats al Besòs ha arribat a l’arena política municipal. Aquest dimecres a la tarda, un grup de veïns va fer arribar la seva preocupació a la seu del districte de Sant Martí aprofitant la primera audiència pública del mandat, en què no van faltar la tensió i les esbroncades als polítics en una sala amb més de 300 assistents que van culminar l’acte amb una cassolada.

Una de les impulsores deles cassolades i de l’acampada al costat del solaron podrien traslladar el centre de Collserola, Jennifer Rodríguez, va intervenir amb un text molt dur dirigit a tots els partits, exigint «que facin la seva feina»i acabin amb els problemes d’inseguretat i brutícia que veïns i entitats veïnals del barri fa anys que denuncien.

Respecte a la possible arribada d’un centre per a menes, la portaveud’un moviment veïnal que va sorgir de manera espontània –inicialment sense el recolzament explícit de les associacions de veïns– va exigir una «resposta clara i contundent» de les administracions sobre la ubicació de l’equipament per acabar amb la desinformació. Va insistir que la zona del Fòrum no és la més adequada per a aquests joves, sobretot per la presència d’una narcosala molt a prop.

El dia abans, el centre d’atenció primària per a ‘menes’ també va ser objecte de debat polític ala Comissió de Drets Socials, Cultura i Esportsde l’ajuntament a través d’una proposta del Partit Popular de Catalunya que finalment no va prosperar. En concret, el portaveu popular,Óscar Ramírez, va instar «Generalitat i ajuntament a definir l’emplaçament definitiu» d’aquests centres per a ‘menes’ amb els veïns per evitar un «impacte negatiu en la convivència ciutadana». 

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, de Barcelona en Comú, va lamentar la «rumorologia intencionada» sobre la possible ubicació d’aquest servei en un solar del Fòrum, al costat de la Torre Telefónica, i va insistir que es comunicarà l’emplaçament definitiu quan s’acordi amb la Generalitat.

Rebuig unànime

Notícies relacionades

«Sort que no vol estigmatitzar, perquè ho ha hagut de repetir tres vegades perquè sonés creïble», li va retreure Elisenda Alamany, del grup d’ERC, que també va titllar de racista la proposta formulada per Ramírez. «No proposen –va afegir la portaveu republicana– res que tingui a veure amb la convivència a la ciutat.No parlen de treballar per donar una bona acollida municipal a menors». 

La portaveu de JxCat, Neus Munté, va recordar que els usuaris d’aquests centres són «nens i adolescents que viuen una greu situació de desemparament» i és necessari consensuar el millor emplaçament, però fugint de les generalitzacions. No es poden, va continuar la postconvergent, atribuir al col·lectiuaccions delictivesque són «totalment minoritàries». 

Temes:

Menas