ORDENANÇA DE VIES PÚBLIQUES

Barcelona comença a sancionar empreses de patinets sense llicència

També decomissarà vehicles mal aparcats en espais reservats a altres serveis

undefined49359345 barcelona 07 08 2019 sociedad barcelona patinetes electricos190912190050

undefined49359345 barcelona 07 08 2019 sociedad barcelona patinetes electricos190912190050 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a sancionar les empreses de vehicles de mobilitat personal d’ús compartit (VMP) o ‘sharing’ que operen a la ciutat sense llicència, en un dispositiu que també decomissarà els vehicles estacionats en espais reservats a altres serveis.

En un comunicat aquest dijous, el consistori ha explicat que la Guàrdia Urbana actuarà en compliment del’Ordenança d’ús de les vies i espais públics, intensificant el control de l’estacionament de VMP com els patinets d’ús compartit, així com del seu ús per part dels usuaris.

En aquest sentit, ha recordat que els conductors han de portar casc, estar registrats i tenir assegurança, complir les normes de circulació corresponents al tipus de vehicle, i conduir pels espais que marca l’ordenança, així com les indicacions per a l’estacionament.

Regulació

Ha remarcat que treballa en una regulació dels patinets compartits, i ja s’ha reunit amb empreses operadores i preveu treballar en el marc del Pacte per la Mobilitat per presentar una primera proposta aquest mateix mes de setembre: «Hi ha bona predisposició de la majoria d’empreses».

Notícies relacionades

Barcelona té una normativa «pionera» per regular la circulació de VMP a motor i de més de dues rodes, que es va aprovar el 2017 amb una modificació de l’Ordenança de circulació de vianants i vehicles, i que ja va establir condicions per a l’ús de patinets, rodes elèctriques, ‘segways’ i tricicles, entre d’altres.

Segons aquesta normativa, els patinets poden circular per carrils bici, les calçades zona 30 i els parcs, sempre respectant la prioritat dels vianants, adequant la velocitat al seu pas i sense maniobrar de manera que pugui posar en risc la seguretat de les persones, ha recordat el consistori.