QUADERN DE GASTRONOMIA I VINS
L'hamburguesa, en terreny gurmet
David Barroso juga la carta de la creativitat a la seva parada del mercat de Santa Caterina
miquelsenok
Cada vegada que ataquem un monstre de diversos pisos separats perbéicon, quètxup i formatge fossorgeix en la imaginació el terrible marxista Groucho. Sembla que en certa ocasió –dels marxistes se n’ha escrit tant que tot pot ser veritat–, davant d’un d’aquestsgratacels de colesteroli en presència de l’amo de la cadena, va dir: «És fantàstic, dona el màxim pel nostre fastigós diner».
Al marge d’aquestes tristeses mercantils arrencades directament del plàstic que les alberga, hi ha un altre tipus d’hamburguesaa escala humana en què alguns creadors canvien el curs de la història –dimonis, una altra vegada Marx, aquesta vegada Carles– a força d’enginy. Si aquestes peces de carn picada eren fins fa poc el resultat de donar nova vida al que quedava sobre el taulell després de tancar la parada, per als imaginatius de la ‘burguer’ ha sigut motiu per donar-nos menjar saborós mentre durava la crisi i els entrecots s’allunyaven del circuit de les carteres més primes.
65 referències
Notícies relacionadesDavid Barrosos’ha esforçat a formular65 referències diferentsamb un punt en comú, la qualitat de la matèria primera. N’hi ha de be, de bou, d’excels angus i, per descomptat, de barreja d’aquestes proteïnes de qualitat, perquè les carns picades s’abracen amb especial afecte quan estan en proporcions bones i diferents. Per exemple, en la més famosa de laparada número 8 del mercat de Santa Caterina. Per donar-hi més textura fa servir pa ratllat i ou més una mica de pols de brasa i de fum. És la màgia que hi dona un gust especial, potenciat per la sal i el pebre. Evidentment, l’aportació de les aromes està controladíssima.
Ja que es tracta de fer de l’hamburguesa molt més que un gratacel d’aquests que al primer mos s’enfonsa i ens obliga a anar a la tintoreria, d’aquesta ‘delikatessen’ em quedo amb la de crema cafè de París. A més de la salsa que l’acompanya, els 200 grams de sabor estan íntimament lligats a33 espècies diferents, tot integrat en un bonic còctel amb el 80% de vedella i el 20% de porc. A casa ens converteix en bons cuiners sense ser-ho, una de les preocupacions del gran Marx.
Una bona expressió de la varietat moscatell de gra menut
Ha costat recuperar el bon costum de beure vins dolços. Dominats per la crítica anglosaxona, molts van creure que les begudes havien de ser dures, com el heavy metal, i que les emocions dolces, com l’òpera italiana, quedaven per als febles. Endimoniada falsedat que ens ha privat de les diferents versions del moscatell.
-
- Salut pública Els metges avisen de l’expansió de la tinya entre els joves
- INVESTIGACIÓ Un regidor del PP a Esplugues va colar com a despeses del partit factures pròpies
- Una història de superació "L’addicció va agafar les regnes de la meva vida"
- Chery inicia el desembarcament xinès en el motor espanyol
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Hisenda Renda 2021: Sis deduccions de la declaració de l’IRPF 2020 que no s’han d’oblidar
- Vine a escalar i queda't a dormir
- ¿Per què els espanyols som els únics europeus que utilitzem persianes?
- Dubtes tributaris ¿Cal declarar els bizums a Hisenda en la renda 2021-2022?