NOVA ÀREA INFANTIL A SANT ANDREU

Precintat per seguretat el pop gegant del parc de la Pegaso

L'atracció, amb un elevat cost de construcció, va ser inaugurada fa només una setmana

zentauroepp49482842 barcelona   18 08 2019   barcelona  unos ni os observan la i190818192513

zentauroepp49482842 barcelona 18 08 2019 barcelona unos ni os observan la i190818192513 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vuit dies ha durat oberta la nova àrea infantil singular inaugurada el 9 d’agost al parc de la Pegaso i ara tancada pels bombers. Al pop, l’estrella de l’espai –una estructura amb aspecte d’octòpode gegant formada per tobogans, túnels i escales de corda– li ballava un ull. 

El dolent és que l’animal té la vista situada a vuit metres d’altura i la caiguda i possible cop d’un ull de metall des d’una altitud tan gran sembla perillosa. Per això els bombers van precintar l’atracció ahir dissabte i tècnics de l’empresa constructora han reforçat la zona acordonada aquest diumenge. Des de l’ajuntament asseguren que es tracta d’un tancament preventiu a l’espera d’una inspecció i revisió per part de manteniment. Fins que això no passi, no hi ha data de reobertura. 

Tampoc hi ha un calendari gaire clar de millora de l’atracció. Perquè abans que l’animal marí perdés el 50% de la seva visió i es produís el precinte, el pop ja tenia problemes de temperatura i funcionament. Poc després de la seva inauguració, els petits usuaris van mostrar el seu disgust per les altes temperatures que assolien elstobogans, de metall, i el poc que aquests relliscaven. 

Més d’un milió d’euros

Primerament, l’ajuntament va donar com a solució posar un tendal (ho farà ben aviat) i plantar arbres per aconseguir ombra, a la tardor; per al problema de la poca relliscada caldrà donar temps als tobogans. Segons el consistori la superfície s’anirà desgastant i llavors serà més fàcil lliscar-hi.  

Tot això amb una inversió en l’àrea infantil d’1.062.000 euros, segons ha afirmat Betevé, però no ha confirmat el consistori. El que sí que és públic són els 530.000 euros invertits en la millora de la jardineria i urbanització del parc de la Pegàs, el segon dels espais infantils singulars projectats per l’ajuntament. 

Notícies relacionades

El primer es va posar en marxa a la plaça del Sol el 2008, i el tercer, amb aspecte d’oreneta, també gegant, s’està aixecant des de juny als Jardins de la Indústria (Eixample) amb un cost de 265.800 euros. El seguiran, a finals d’any, una balena al parc Central de Nou Barris (980.000 euros) i una altra estructura abstracta a Sant Martí. El pop i la balena han sortit d’un procés participatiu amb nens i nenes dels barris.

Segon fiasco

El fiasco del pop ha sigut més ràpid que els dels tobogans de la plaça de les Glòries que abans de complir els dos mesos de funcionament, al maig, també van tancar puntualment per seguretat. Van reobrir i va tornar el precinte. Finalment a la tercera va ser la vençuda, i des de mitjans de juny que ja funcionen sense problemes. 

Temes:

Nens