NOVA PICABARALLA ENTRE ADMINISTRACIONS

Buch avisa Colau que fer política amb la seguretat és "negligent"

Respon a l'alcaldessa, que havia afirmat que la Conselleria d'Interior estava "en coma"

zentauroepp49275964 mossos port olimpic190731122542

zentauroepp49275964 mossos port olimpic190731122542 / Robert Ramos

2
Es llegeix en minuts
Efe

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha reaccionat molest a les crítiques de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al seu departament, del qual dimarts va dir que "ha estat en coma". Buch ha assegurat aquest dimecres que els Mossos d’Esquadra no han abandonat Barcelona en els últims anys, en què la delinqüència ha despuntat, i ha advertit Colau que fer política sobre temes de seguretat és incórrer en conductes "erràtiques i negligents".

La picabaralla entre Buch i Colau té l’origen en unes paraules de Buch, que aquest dimarts va celebrar el canvi d’"actitud" en matèria de seguretat amb l’arribadad’Albert Batlle com a tinent d’alcalde, després de la "relaxació" de l’ajuntament durant l’anterior mandat. No va tardar l’alcaldessa a reaccionar atacant la Conselleria d’Interior: "Si Buch diu que hi ha hagut una relaxació, ¿jo què hauria de dir, que Interior ha estat en coma?", va deixar anar Colau.

Buch ha destacat aquest dimecres en roda de premsa que ell sempre ha mantingut una actitud d’"extrema responsabilitat" al parlar de seguretat i ha assenyalat que si hi ha altres polítics que no tenen aquesta actitud, incorren en conductes "erràtiques i negligents". "Hi ha molts camps en els quals es pot fer política. En qüestió de seguretat i emergències, s’han de tenir actituds més responsables de les que algú ha tingut de vegades", ha indicat Buch, preguntat sobre les crítiques de Colau.

"Els Mossos no han abandonat BCN"

El conseller ha insistit que entre el 2016 i el 2019 –coincidint amb el primer mandat d’Ada Colau a Barcelona– hi ha hagut un repunt dels delictes a Barcelona i ha deixat clar que això no es pot atribuir que els Mossos d’Esquadra hagin abandonat la capital catalana, malgrat la seva falta d’efectius.

"En cap cas els Mossos han abandonat Barcelona ni cap ciutat", ha remarcat el conseller, que ha recordat que, malgrat la falta d’efectius que hi ha al cos –que ha xifrat en uns 2.000 agents–, en els últims mesos s’han dut a terme importants dispositius a la capital catalana, com per exemple els que van permetre desarticular una xarxa de narcopisos i una altra detraficants que venen droga turistes.

Notícies relacionades

A més, ha ressaltat que en l’última Junta Local de Seguretat es va acordar impulsar set actuacions en el marc del pla Barcelona Ciutat Segura, la qual cosa s’ha començat a evidenciar per exemple amb el dispositiu per saturar policialment la zona freqüentada per manters o amb el desplegamentd’antiavalots en zones de lleure nocturn, com el Port Olímpic.

Sobre la petició de Colau perquè a Barcelona hi hagi “més mossos”, Buch ha admès que és veritat que falten efectius, però igual com passa amb la resta de Catalunya, per això de l’última promoció de 500 agents, "uns quants" aniran a Barcelona, però no tots, perquè, segons ha al·legat, també han de distribuir-se per la resta del país "per no abandonar ningú".