Entrevista

Colau confirma que estudia posar un peatge per entrar a Barcelona

L'alcaldessa explica que l'ajuntament podria posar-lo en marxa a partir del mes de juliol del 2020

zentauroepp49012503 colau190717195108

zentauroepp49012503 colau190717195108

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat que l’ajuntament "està estudiant posar un peatge d’entrada a la ciutat de Barcelona a partir del mes de juliol del 2020". 

En una entrevista a TV-3, Colau també ha confirmat que en el marc del Pla de Mobilitat 2020-24, i a causa del’emergència climàtica, "es duran a terme restriccions de vehicles a Barcelona a partir de l’1 de gener". 

"Com a ajuntament –ha dit– hem fet molt i hem de fer més" per continuar lluitant contra l’emergència climàtica, ha afirmat l’alcaldessa, que ha esmentat algunes de les mesures adaptades per a això, com la creació de superilles a la ciutat i els carrils bici, que s’han doblat.

El més important és que "hi ha una conscienciació ciutadana", per la qual cosa les mesures contra la contaminació "no crec –ha assenyalat– que siguin impopulars, sinó que la ciutadania les està demanant".

El problema de la contaminació

Ada Colau ha afegit que la contaminació és un problema de salut "molt greu", que "pot provocar moltes malalties" i que afecta especialment els nens, i ha incidit que a Barcelona hi ha "grans infraestructures, com el port i l’aeroport, que generen altes emissions".

L’alcaldessa ha instat a la "col·laboració de totes les administracions amb polítiques valentes" per lluitar contra la contaminació, i ha afegit que "és contradictori decretar l’emergència climàtica i voler ampliar infraestructures com el port i l’aeroport". 

"Hi ha una consciència ciutadana que ens està demanant mesures contra la contaminació, malgrat l’oposició d’alguns ‘lobbies’", ha afegit. 

Els menors immigrants

D’altra banda, Colau, ha denunciat "falta de recursos" per atendre els menors immigrants i ha reclamat la col·laboració de totes les administracions per atendre-les.

Notícies relacionades

"Com a societat, volem acollir i ho volem fer bé", ha afirmat Colau en una entrevista a TV-3, en què ha destacat que l’ajuntament "ha posat milions d’euros, s’han creat pisos" per atendre els immigrants que arriben a Barcelona, malgrat que "no tenim la competència per fer-ho". 

En aquest sentit, l’alcaldessa ha demanat que Generalitat i Estat "aprovin els pressupostos i treballin al 100%" perquè "hi ha polítiques que no poden esperar més", malgrat reconèixer que "estem en una situació d’excepcionalitat, amb presos polítics".