AL BARCELONÈS NORD

Badalona tanca tres biblioteques "per dificultats en la climatització"

El consistori mantindrà tot l'estiu sense ús tres espais culturals públics per les altes temperatures

La decisió s'ha pres després d'un acord amb sindicats davant de les males condicions de les instal·lacions

zentauroepp29264958 badalona 08 04 2015 las bibliotecas catalanas ganan usuarios190706125846

zentauroepp29264958 badalona 08 04 2015 las bibliotecas catalanas ganan usuarios190706125846

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La biblioteques solen ser per a les persones que no poden anar-se’n de vacances –moltes en determinades ciutats i barris–, bons llocs de descans. Espais tranquils i frescos, requisit indispensable, on, a més de llegir, socialitzar o consumir qualsevol altre producte cultural de forma gratuïta i universal, poder refugiar-se de la sufocant calor. Aquest estiu, molts badalonins no podran comptar ni tan sols amb aquest últim recurs. El consistori va anunciar aquest divendres que la meitat de les seves biblioteques estaran tancades fins a l’inici del pròxim curs.

L’Espai Betúlia  i les biblioteques de Can Casacuberta, Llefià-Xavier Sota Sant Roc tancaran aquest dimarts, 9 de juliol, i no tornaran a obrir fins al mes de setembre. Així ho va fer públic aquest divendres l’Ajuntament de Badalona per a sorpresa de la majoria. El comunicat en què la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona havia d’informar sobre “els horaris d’estiu” d’aquests equipaments, anunciava la dràstica mesura assenyalant que aquests quatre espais culturals de referència per a centenars de veïns de la ciutat seran inaccessibles durant tot l’estiu “per pal·liar les dificultats de climatització”. 

"La decisió de tancar aquests equipaments s’ha pres juntament amb la Comissió de Salut i Seguretat Laboral, els tècnics municipals i diversos sindicats de l’Ajuntament de Badalona", argumenta el consistori al mateix document en el qual "lamenta les molèsties que aquests fets puguin ocasionar en els usuaris".

"Els usuaris amb reserves de documents i/o préstec interbibliotecari que hagin de recollir materials a les biblioteques afectades seran avisats per telèfon i/o correu electrònic per recollir els documents a qualsevol de les biblioteques obertes", assenyalava el mateix comunicat, que ha generat un gran malestar en part de la ciutadania, els que ho han llegit, molts s’ho trobaran a partir de dimarts, quan es trobin el paper a la porta de l’equipament. No entenen que una ciutat com Badalona deixi sense biblioteques públiques durant tot l’estiu, tan llarg sobretot per als més petits, barris vulnerables com Sant Roc o Llefià. 

Preguntes de l’oposició

Notícies relacionades

El regidor d’ERC en el consistori Oriol Lladó criticava a Twitter la polèmica decisió i assegurava que aquest dilluns el seu grup municipal preguntarà al govern del socialista Àlex Pastor si es van aprofitar els ajuts de la Diputació per arreglar els aparells, si s’està al corrent quant al manteniment, si hi ha licitacions en marxa i en quin estat es troba la climatització de les biblioteques alternatives, que es veuran obligats a donar resposta (i empara) un molt major nombre d’usuaris de l’habitual.

L’exregidor de Badalona en Comú, Jose Téllez, per la seva banda, lamentava a la mateixa xarxa social que en època de reforç escolar i exàmens universitaris les biblioteques de la ciutat estiguin tancades "per no poder mantenir l’aire condicionat".