queixa laboral

Treballadors socials protesten per "promeses incomplertes" amb l'Ajuntament de Barcelona

Els treballadors de tres serveis que treballen amb persones que dormen al carrer van pactar millores laborals que no s'aplicaran

Demanen més fons per a les famílies que viuen en assentaments i que queden excloses per falta de pressupost, segons els treballadors

zentauroepp48484318 bcn190605133825

zentauroepp48484318 bcn190605133825 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Uns cinquanta treballadors socials han protestat aquest matí a la seu de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona per exigir millores laborals. Concretament són treballadors municipals de tres serveis externalitzats que treballen amb persones o famílies que viuen al carrer o en assentaments urbans. "Ens van prometre unes mesures i ara veiem que no es compleixen", assegura una portaveu del comitè d’empresa.

Segons aquests treballadors, a finals d’abril es van reunir amb el director dels Serveis Socials Municipals, Jordi Sánchez. En aquesta reunió, expliquen els empleats, van demanar que el nou concurs que publiqui l’ajuntament sobre aquest servei municipal –ara està externalitzat–, obligués les empreses a millorar les condicions laborals. Segons diuen, el director s’hi va comprometre. Però el concurs ja s’ha publicat i no inclou cap mesura. 

En concret, els treballadors demanen augmentar el seu sou. "Estem cobrant el que estableix el conveni d’acció social, ens van prometre un complement de 240 euros, i un plus d’impacte emocional que sí que tenen altres serveis similars, com el CUESB”, assegura aquesta treballadora que no vol ser identificada.

Notícies relacionades

Es tracta de dos serveis molt concrets, el SIS, que atén persones adultes que viuen al carrer, i el SISFA ROM, especialitzat en famílies amb menors que malviuen en assentaments, d’ètnia romanesa. Segons un nou contracte, han de treballar més hores, cobrant el mateix que el 2010. Però és que, a més, demanen més recursos per a les famílies que atenen. “Vivendes no en tenim, però és que quan esgotem el pressupost per a ajuts a menjar es queden sense res, ¿com aconseguim que surtin del carrer?”, ha lamentat.

Durant la protesta, i segons expliquen els treballadors, el director dels serveis socials els ha rebut al seu despatx. “Ens ha demanat disculpes i ha explicat que els serveis jurídics municipals han tombat les propostes”, asseguren.