ERC proposa a BComú un govern entre tots dos per a Barcelona

Coronas remarca que Maragall ha de ser l'alcalde perquè va guanyar les eleccions

Esquiva JxCat i proposa un acord proporcional per tenir els dos grups 10 regidors

zentauroepp48348271 maragall190527091510

zentauroepp48348271 maragall190527091510 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

ERC comença a deixar anar amarres i després d’obrir-se a governar amb Ada Colau prescindint de JxCat ha verbalitzat una oferta de pacte els comuns en aquest sentit. 

“La proposta és clara, un acord de govern entre ERC i Barcelona en Comú”. Amb aquestes paraules ha explicat el regidor electe dels republicans Jordi Coronas la negociació bilateral iniciada amb els comuns, després que aquest dimarts delegacions dels dos partits hagin mantingut la seva segona reunió. La primera va tenir lloc divendres passat.

Coronas ha afirmat que la proposta d’ERC parteix dels dos eixos que ja va prefixar Maragall: d’una banda, “posar al centre les polítiques de progrés, la lluita contra les desigualtats; i, per l’altre, el posicionament de Barcelona al capdavant vinculat al procés. És una aliança que acumularia 20 representants, a un de la majoria absoluta.

El republicà ha remarcat que l’acord parteix que Maragall sigui l’alcalde, per haver guanyat les eleccions, i també que el pacte entre els dos grups estarà marcat per la “generositat”, davant de la constatació que tant ERC com BComú tenen 10 regidors. “És una proposta clara: acord de govern amb Barcelona en Comú, que reconegui que tots dos tenim 10 regidors, i que evita desconfiança sobre el que proposa ERC”.

Notícies relacionades

Coronas ha explicat que BComú insisteix a comptar també amb el PSC, i ha constatat que això no és possible per les diferències entre republicans i socialistes, vinculades al procés, però també per “qüestions programàtiques”. A més, ha recordat que Maragall va proposar aquest dilluns una trobada amb Jaume Collboni que el socialista va rebutjar, una cosa que ha considerat impròpia del “decòrum institucional”.

L’únic pacte possible

“Creiem que és l’únic pacte possible i continuarem insistint per governar Barcelona amb 20 regidors. Ni ens passa pel cap la possibilitat que Manuel Valls pugui condicionar no ja la investidura, sinó les necessitats urgents que tenim a sobre de la taula per als pròxims quatre anys a Barcelona.