NEGOCIACIONS PER A LA CAPITAL CATALANA

Colau insisteix en un "tripartit d'esquerres" amb el PSC i ERC

L'alcaldessa en funcions de Barcelona assegura que "és hora de superar la política de blocs" i atribueix el "veto creuat" d'ERC i del PSC a interessos electorals futurs

colaui / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unes hores després de l’oferta d’Ernest Maragall a Ada Colau per governar junts a Barcelona, l’alcaldessa en funcions ha publicat, aquest dimarts, un vídeo a Youtube en el qual insisteix en un "tripartit d’esquerres". "Els resultats [electorals] donen una força claríssima d’una majoria d’esquerres, perquè sumem 28 [escons] de 41). L’alcaldessa vol fer públic, amb aquest vídeo, que "han començat el diàleg tant amb ERC com amb el PSC", però que BComú, en contra del que passa amb Esquerra i els socialistes, vol un acord entre les tres formacions, res d’"acords bilaterals".

"La majoria de barcelonins demanen clarament que superem ja la política de blocs, d’exclusions i vetos, de les línies vermelles, i que iniciem una nova etapa de diàleg i de no confrontació", assegura l’alcaldessa en funcions. "Ha de ser possible parlar de l’acord tripartit, perquè existeix un terreny d’acord en polítiques concretes", assegura.

Notícies relacionades

Colau afirma en la gravació que el fet que ERC i el PSC s’hagin vetat mútuament obeeix a interessos electorals futurs, perquè en matèria municipal les polítiques per a la ciutat de Barcelona són comunes.

I ho explica així: "A ningú se li escapa que d’aquí pocs mesos es preveu que hi hagi eleccions autonòmiques a Catalunya i que ERC té una estratègia clara d’anar a buscar els vots de JxCat i, d’altra banda, que el PSC està també en una ofensiva per recuperar molts vots que se n’han anat a Ciutadans". Uns moviments que Colau qualifica d’"estratègies electorals de partit legítimes", que, al seu torn, "no poden hipotecar el futur Barcelona".

Temes:

Ada Colau