La batalla de Barcelona

Colau es reunirà demà amb Maragall

Comencen les converses entre Barcelona en Comú i ERC amb el desenllaç en l'aire

zentauroepp48247549 maragall colau190528154940

zentauroepp48247549 maragall colau190528154940 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Ada Colau es reunirà aquest dimecres amb Ernest Maragall. L’alcaldessa en funcions i alcaldable de Barcelona en Comú mantindrà trobades amb el seu homòleg d’ERC, el guanyador de les municipals de diumenge. 

Tot i que inicialment els comuns afirmaven que el socialista Jaume Collboni també es reuniria amb Colau, fonts socialistes ho han descartat i Barcelona en Comú ha confirmat que la trobada serà només amb Maragall. 

Notícies relacionades

La reunió arriba en un context enrarit per la possibilitat que el PSC i BComú acceptin una operació en què els vots dels representants de la candidatura de Manuel Valls, o almenys de tres d’ells, serien decisius perquè o bé Colau, o bé el seu número dos, Joan Subirats, o bé Collboni acabin d’alcaldes i Maragall quedi així descavalcat.

Pressió al possible soci

Alguns dirigents de BComú afirmen en privat que coses més greus s’han vist que el possible recolzament de l’ex primer ministre francès a Colau, en tant que la majoria descarta que l’operació Valls acabi arrelant. Això sí, admeten que no els va malament que es contempli aquesta opció, perquè ERC se senti pressionada i acabi pactant amb els comuns i renunciant a governar en solitari.