ELECCIONS MUNICIPALS

Colau adverteix Maragall que l'independentisme no ha guanyat les municipals

L'alcaldessa apuja el to i retreu al republicà que parli «en clau catalana» i no de ciutat

Aposta per obrir converses amb ERC i el PSC per formar un tripartit d'esquerres

zentauroepp48346550 colau190528103719

zentauroepp48346550 colau190528103719 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Ada Colau ha comparegut aquest dilluns per comentar de nou els resultats de les eleccions municipals de diumenge. Després de la cordialitat mostrada en la nit electoral, quan va felicitar Ernest Maragall i ERC i va reconèixer la seva victòria, l’encara alcaldessa ha canviat una mica el to i ha afirmat que la intervenció del candidat, posterior a la seva, “va ser molt decebedora”: “Es va limitar a parlar en clau catalana i gairebé no va esmentar el projecte i les polítiques de ciutat”.

Colau ha remarcat que Barcelona en Comú va empatar a regidors amb els republicans i que va guanyar a sis districtes. I ha advertit Maragall contra una “lectura independentista” del resultat. Els barcelonins, segons ha dit, van demostrar amb el seu vot que Barcelona “és una ciutat d’esquerres”. I ha citat com a prova el fet que ERC, BComú i el PSC sumin 28 regidors: “En el cas de les forces independentistes, les majories són molt inferiors. És un gran error fer una lectura independentista o antiindependentista”.

Notícies relacionades

La candidata ha afirmat a continuació que el seu partit vol obrir converses amb els republicans i els socialistes: “Com a força que ha quedat igualada amb ERC, creiem que en aquesta ciutat les forces amb més representació han d’obrir converses escoltant el resultat, que parla d’una majoria progressista molt àmplia”.

Ni amb JxCat ni amb Cs

Colau ha afirmat que, tot i que Maragall plantegi un pacte a tres amb BComú i JxCat, els seus no consideren que hagin de parlar amb la candidatura de Joaquim Forn, perquè no comparteixen el seu projecte. Tot seguit també ha explicitat que no creu que hagi d’obrir converses amb Valls. Aquest últim punt suscita bastanta controvèrsia, per existir la possibilitat aritmètica que Barcelona en Comú governi si rep el recolzament del PSC i de Valls en la investidura, cosa que deixaria Maragall sense l’alcaldia i permetria a Jaume Collboni i a l’exprimer ministre francès esgrimir que han impedit que un independentista sigui alcalde de la ciutat.