06 d’ag 2020

Anar al contingut

col·loqui primera plan@

Saliente (CUP) recrimina a Colau no haver sigut els primers en la recerca de pactes

Proposa revertir la marca Barcelona a través del decreixement turístic

Promet desnonaments zero expropiant el parc de pisos buits de la banca

Helena López / Barcelona

La candidata de la CUP Capgirem Barcelona per a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig, Anna Saliente, és la convidada aquest matí d’un nou col·loqui Primera Plan@ que organitzen EL PERIÓDICO i el Banc Sabadell. La trobada, conduïda per Enric Hernàndez, té lloc a l’Hotel Fairmont Rei Joan Carles I de la capital catalana a partir de les 10.00 hores. Aquest cicle, que va començar ahir amb el candidat del PP, Josep Bou, reunirà tots els alcaldables de Barcelona.

L’alcaldable anticapitalista ha iniciat el seu discurs assegurant que els serveis bàsics de la ciutat s’han de gestionar des de l’ajuntament –"no es poden externalitzar"– com a màxima del seu govern. Sobre les qüestions de seguretat, el principal problema dels barcelonins segons el baròmetre municipal, Saliente considera que "no s’ha de generar alarmisme en qüestions de seguretat". "El creixement de la inseguretat és principalment conseqüència que Barcelona és cada vegada més desigual. Cada vegada és més difícil viure-hi. Aquests dies hem  parlat amb molts treballadors socials que diuen que la situació d’emergència social és cada vegada pitjor i que hi ha persones que no tenen alternatives", ha assenyalat la candidata de la CUP, que ha insistit que "la ciutat no necessita més policia, sinó més educadores".

Una ciutat prodrets

Saliente ha reivindicat "recuperar la Barcelona desobedient de l’1 d’octubre" i ha assenyalat en diverses ocasions que en aquests quatre anys no han sentit que els comuns els hagin anat a buscar a ells primer. "Només vam ser els primers per a la funerària pública i els vam donar suport", ha assenyalat la líder de la CUP, que ha titllat a Bou de masclista i ha retret les polítiques "suposadament feministes de Sánchez" en qüestions de prostitució, la seva especialitat. "S’ha de diferenciar el prohibicionisme, que és el que proposa el PSOE, de l’abolicionisme", ha conclòs la candidata, que ha treballat a l’associació Genera, que lluita pels drets de les dones que exerceixen la prostitució. Sobre aquesta qüestió Saliente ha agraït a Colau que en aquests quatre anys no s’han multat les dones (desobeint una ordenança cívica que Colau ha sigut incapaç de derogar).

11:09

Finaliza el coloquio Primera Plan@ con la candidata de la CUP Anna Saliente.

11:01

Un lector de EL PERIÓDICO pregunta si la CUP sigue con la idea de salir de la UE. La alcaldable contesta con un sí rotundo.

10:58

Al ser preguntada sobre inseguridad, Saliente asegura que Barcelona "es insegura porque es invivible. Que haya pobreza hace que haya delincuencia. La solución pasa por lucha contra la desigualdad".

10:52

El director adjunto del diario, Luis Maurti, pregunta por la candidatura de Jordi Graupera: "¿Les puede quitar votos?" Saliente cree que no, que no les disputa un espacio político, ya que la CUP es anticapitalista y 'Barcelona és capital' es otra cosa.

10:39

Saliente critica que nunca han sido los primeros para Colau a la hora de buscar alianzas: "Solo fuimos los primeros para la funeria pública y tuvieron nuestro apoyo".

10:37

Termina la exposición de Saliente, candidata de la CUP, y empieza la entrevista.

¿En estos cuatro años han mandado los de siempre? "Los comunes no han tenido el valor para enfrentarse a los poderes fácticos. No se ha roto con el ADN de la marca Barcelona. Hay que atacar a la base de esa estructura. Somos la única fuerza que no reivindica el legado de Maragall".

10:35

Saliente pone sobre la mesa el tema de la seguridad, tema espinoso para la CUP: "El problema de la seguridad es principalmente consecuencia de que Barcelona es cada vez más desigual". La candidata se reivindica como la única candidatura netamente anticapitalista y netamente independentista y apela a la Barcelona rebelde del 1 de octubre.

10:22

"La CUP es la única fuerza que plantea la necesidad del decrecimiento turístico", dice Saliente, que asegura que la CUP apoyó el PEUAT como un primer paso, pero insiste en la necesidad de reformarlo hacia el decrecimiento.

10:21

Saliente plantea los cero desahucios y expropiar los pisos vacíos para frenar la gentrificación. La candidata de la CUP insiste en que no se puede desvincular el turismo y la vivienda.

10:18

La candidata empieza presentando su idea global: "Hace falta que el ayuntamiento vuelva a ser un garante del interés público de la ciudad. La vivienda y el turismo son nuestras grandes prioridades. Pese a que se han hecho esfuerzos, Barcelona en Comú no ha revertido la situación".

10:16

Comienza el coloquio. El director adjunto de EL PERIÓDICO, Luis Mauri, empieza destacando la juventud de la candidata de la CUP, Anna Saliente. "Algo de lo que no es responsable, pero que es muy reseñable", afirma. Sube al escenario ya Anna Saliente.

09:54

¡Buenos días! En breve empieza el coloquio Primera Plan@ con Anna Saliente, candidata de la CUP para el Ayuntamiento de Barcelona. Las encuestas apuntan que los anticapitalistas podrían quedarse fuera del consistorio tras su irrupción en las últimas municipales, cuando lograron tres concejales. 

Carregar més