Les escoles infantils municipals de BCN oferiran productes ecològics

A partir de setembre s'introduiran 14 productes entre verdures, fècules, llegums i fruites

El pressupost serà de 15.775.766 i no suposarà un increment de preu per a les famílies

zentauroepp23221230 terrassa 05 08 2013 servicio de comedor para ni os en riesgo190330123338

zentauroepp23221230 terrassa 05 08 2013 servicio de comedor para ni os en riesgo190330123338

1
Es llegeix en minuts
Alba Jaumandreu

Les escoles infantils del consorci municipal de Barcelona oferiran a partir del curs 2019-2020 productes ecològicsen els seus menús i donaran prioritat als aliments de proximitat.

A partir de setembre 68 escoles infantils de l’‘Institut Municipal d’Educació de Barcelona’,de les 101 que té, començaran a introduir aquests requisits per a l’adjudicació dels serveis de menjador. Les 33 escoles restants començaran el curs següent.

Aliments ecològics

Els aliments ecològics que s’introduiran seran 14 entre verdures, fècules, llegums i fruites. En els esmorzars els cereals que s’ofereixin hauran de ser ecològics. En eldinar, durant tot el curs,la ceba, la pastanaga, els xampinyons i el tomàquet sofregit.

A més, també hi ha aliments ecològics que seran obligatoris depenent delsperíodes estacionals. D’octubre a maig, els porros; d’octubre a febrer, la carbassa; de novembre a febrer, els espinacs; el juny i el juliol, el carbassó; i de desembre a febrer, el bròcoli.

Els aliments com les patates, la pasta, l’arròs, els cigrons, les llenties, el pa, la poma, la pera, el plàtan, el pollastre, la vedella i la llet seran productes que no hauran de ser obligatòriament ecològics, però sí que es se’n tindrà en compte laproximitat en el moment de l’adjudicació.

Proximitat

Per potenciar la proximitat dels aliments, als menús s’han establert uns paràmetres de puntuació per a la licitació de les empreses. Es tindran en compte els centres especials de treball i els centres d’inserció, i s’adjudicarà més puntuació a les empreses amb responsabilitat social.

A més obtindran més puntuació les empreses que ofereixin productes amb menys quilòmetres recorreguts entre el punt de procedència i el centre de Barcelona.

Més enllà de la proximitat i dels productes ecològics, l’ajuntament tindrà en compte la qualitat dels productes. Per això estableix que només es podrà utilitzar oli d’oliva verge,verdura fresca,pa del dia, peix (rap, bacallà i lluç) congelat itomàquets i taronges certificats com a aliments procedent de producció integrada.

Sense augment de preu

Notícies relacionades

El pressupost per posar en marxa aquestes noves mesures serà de 15.775.766 euros, i no tindrà un cost addicional per a les famílies que facin ús dels menjadors escolars de les escoles infantils.

Les empreses adjudicades per a subministrar els aliments tindran una licitació de 3 anys. Passat aquest temps es tornarà a posar a concurs l’adjudicació dels menjadors infantils municipals de Barcelona.