DUES OPERACIONS DELS MOSSOS

Empresonats vuit lladres de rellotges de luxe que actuaven a Barcelona

Els arrestats compten amb nombrosos antecedents policials i han sostret peces de fins a 40.000 euros

zentauroepp44703577 robo reloj190225085949

zentauroepp44703577 robo reloj190225085949

1
Es llegeix en minuts
ACN

Vuit lladres de rellotges de luxe que actuaven a Barcelona Barcelona i tenien nombrosos antecedents policials van ser detinguts pelsMossos d’Esquadra la setmana passada i han ingressat a la presó. Les detencions s’han produït en dues operacions policials.

Sis dels detinguts van ser sorpresos el 15 de febrer quan estaven fent un robatori d’un rellotge taxat en 40.000 euros en ple centre de la ciutat.

El 17 de febrer dos dels sospitosos ara empresonats van pujar en un taxi per fugir de la policia després d’haver robat amb molta violència el rellotge d’un turista valorat en 8.000 euros. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

El 15 de febrer un agent de paisà va sorprendre sis lladres quan estaven assaltant amb molta violència un home de nacionalitat espanyola que va patir lesions al canell. Els lladres van poder fugir amb un rellotge de 40.000 euros que no es va poder recuperar però es va poder identificar aquest home que té antecedents policials i es va emetre un requeriment policial d’investigació i detenció.

La segona actuació va tenir lloc el 17 de febrer. Agents del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria del’Eixample estaven patrullant pel centre de la ciutat per detectar carteristes i van veure dues persones que corrien creuant el passeig de Gràcia, posant en risc la circulació dels cotxes i la seva integritat física, motiu pel qual van iniciar una carrera per detenir-los. Els dos homes es van escapar amb taxi però es va poder parar el vehicle i detenir els homes que encara portaven el rellotge, valorat en 8.000 euros. La víctima era un turista de nacionalitat anglesa que sortia de l’hotel on s’allotjava.

Diferents identitats

Notícies relacionades

Els lladres de rellotges de luxe utilitzen diferents identitats en funció del país on delinqueixen per defugir l’acció de la justícia i de la policia. Per això la investigació dels Mossos sovint se centra a buscar quines identitats utilitzen per imputar-los els diferents antecedents policials també de l’estranger.

Els lladres especialitzats en robatoris de rellotges de luxe actuen en grupCada membre del grup té unes tasques definides, que són cometre el robatori, facilitar el robatori distraient la víctima o envoltant-la i vigilar l’entorn per iniciar el seguiment de la víctima. Una de les bandes que operen a Barcelona va arribar a sostreure un rellotge valorat en 200.000 euros.