RECONEIXEMENT

30 restaurants de barri aspiren als premis gastronòmics de Barcelona

Els finalistes competeixen en les categories de qualitat culinària, integració i innovació

Els tres guanyadors, per promoure la cuina del territori, es donaran a conèixer dilluns

zentauroepp28506854 bar tomas190215165959

zentauroepp28506854 bar tomas190215165959

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

L’any passat l’ajuntament va idear un premi que donés visibilitat als restaurants que conquisten els veïns d’un barri però moltes vegades no aconsegueixen notorietat a escala de tota la ciutat. Va voler reconèixer la seva importància tant gastronòmica, com integradora a les zones on es troben o la seva innovació i notorietat. L’experiment va arrelar i aquest any uns altres 30 establiments són finalistes dels Premis Barcelona Restauració, els vencedors del qual es donaran a conèixer el pròxim dilluns.

Districte a districte, tres representants de cadascun han sigut elegits finalistes entre les associacions de comerciants i les seus territorials de l’ajuntament. Un jurat en què hi ha des de regidors fins a veus del Gremi de Restauració i el Barcelona Centre de Disseny ha fet l’elecció final, que vol ser un "reconeixement i un impuls cap endavant" per a molts negocissense gran recolzament promocional, defensa Manel Vázquez, coordinador de Restauració de l’ajuntament. 

El concurs, al cap i a la fi, aspira a "posar en relleu la gastronomia dels barris i demostrar que es pot menjar bé i a bon preu en qualsevol lloc", reflexiona la mateixa font. L’elenc finalista aglutina des d’històrics fins a novetats, amb diferents criteris. En essència és una "festa de la restauració" del territori, que es rematarà dilluns a l’antiga Fàbrica Damm. Allà acudiran els vencedors de l’any passat (Malahierba, Cinco Hermanos i Bendita Hel·lena), donant compte de l’empenta que els va suposar aquell premi.

Molt disputat

Notícies relacionades

Els competidors d’aquesta edició són (en les categories de qualitat, integració i innovació, respectivament): A Ciutat Vella, Robadora, L’Òstia i En Ville; a l’Eixample, Agus Astrobar, Casa Dorita i Artte; a Sants-Montjuïc, Granja Elena, Petit Montjuïc i La Porca; a Les Corts, Rabbar, L’Escopinya i el Cuco i Metric Market; a Sarrià-Sant Gervasi, Vivanda, El Tomàs de Sarrià i la Bodega Pàdua; a Gràcia, Roig Robí, La Pepita i Garden Pizza by Rafa Panatieri; a Horta-Guinardó, Ginés, Las delícias del Carmelo i Marticoffee; a Nou Barris, L’Hostalet, La Forquilla i La Cholita; a Sant Andreu, El Palomo Cojo, Can Pere Tapes i Medina; i a Sant Martí, Els Pescadors, Can Recasens i La Clotenca.

La selecció inclou, doncs, establiments que formen part de l’ADN barceloní però molt dispars, com El Tomàs per les seves famoses patates braves, l’elegant cuina catalana del Roig Robí, l’apetitós i feliç receptari de La Pepita, la tradició marinera d’Els Pescadors i la increïble evolució d’un negoci familiar en plena Zona Franca, com la Granja Elena, entre altres.